Nirvana-yhtyeen laulajan Kurt Cobainin pesemätön ja tupakan polttama villatakki myytiin huutokaupassa 334 000 dollarilla

Ikonisen vaatekappaleen sanotaan olevan kaikkien aikojen korkeimpaan hintaan huutokaupattu villapaita.

Nirvana
Kurt Cobainin villatakki
Johannes Eisele / AFP

Rockyhtye Nirvanan edesmenneen laulajan Kurt Cobainin tahrainen, reikäinen ja pesemätön villatakki myytiin lauantaina huutokaupassa 334 000 dollarilla eli runsaalla 301 000 eurolla New Yorkissa Yhdysvalloissa.

Cobain käytti villatakkia Nirvanan Unplugged-esityksessä vuonna 1993. Vaatetta ei ole pesty sen jälkeen, kun Cobain käytti sitä. Villatakissa on muun muassa tupakan polttamia jälkiä.

Ikonisen vaatekappaleen sanotaan olevan kaikkien aikojen korkeimpaan hintaan huutokaupattu villapaita.

Samassa huutokaupassa myytiin myös Cobainin erikoisvalmisteinen Fender Mustang -kitara, jota hän käytti Nirvanan In Utero -kiertueella. Kitarasta pulitettiin 340 000 dollaria eli vajaat 307 000 euroa.

Kitara oli ollut esillä useita vuosia Rock and Roll Hall of Fame -näyttelyssä.

Kurt Cobain ja Cortney Love.
Kurt Cobain, hänen vaimonsa Courtney Love ja pariskunnan tytär vuonna 1993.LFI / Photoshot / AOP

Villapaidan huutokaupanneen Julien's Auctions -huutokauppakamarin toimitusjohtaja Darren Julien kertoi uutistoimisto AFP:lle, että rock and roll -muistoesineistä on tullut uusi taidemarkkina.

– Milleniaalit ovat aloittaneet keräilyn. He eivät keräile Moneteja ja Picassoja, Julien sanoi AFP:lle.

Julienin mukaan ostajien joukossa on Wall Streetillä työskenteleviä henkilöitä ja jopa sijoitusrahastot hankkivat rock-esineitä laajentaakseen asiakkaidensa portfolioita.

Nirvana oli erittäin suosittu 1990-luvun alkupuolella. Kurt Cobain oli yksi grunge rockin suurimmista tähdistä, mutta hänen oli vaikea suhtautua maineeseen. Hän kärsi masennuksesta ja huumeriippuvuudesta.

Cobain teki itsemurhan huhtikuussa 1994. Hän oli kuollessaan 27-vuotias.

Lähteet: AFP, AP