Lisätietoa Inarin palaneen talon tapauksesta: Toinen miehistä ampui itsensä, talo ehkä tahallaan sytetty

Pihalta löytynyt mies oli surmannut itsensä ampumalla.

Kotimaa
poliisin eristysnauha
Talo tuhoutui palossa 24. lokakuuta.Henrietta Hassinen / Yle

Poliisi on kertonut lisätietoa viime viikolla tapahtuneesta Inarin palaneen omakotitalon tapauksesta.

Poliisin mukaan talon sisältä löytynyt vainaja oli noin 70-vuotias mies, joka oli talon toinen omistajista. Pihalta löytynyt vainaja oli noin 35-vuotias mies, joka oli hänen poikansa. Pihalta löytynyt mies oli surmannut itsensä ampumalla. Ase oli luvallinen.

Tutkinnassa on ilmennyt viitteitä siitä, että talo on voitu mahdollisesti sytyttää tahallisesti. Poliisi jatkaa asian tutkintaa eikä rikoksen mahdollisuutta ole edelleenkään poissuljettu.

Poliisin mukaan tutkintaa vaikeuttaa rakennuksen palaminen maan tasalle. Tämän hetkisen tiedon mukaan tapahtumiin ei liity vainajien lisäksi muita ulkopuolisia henkilöitä.

Poliisi sai hätäkeskukselta ilmoituksen 24. lokakuuta yöllä kello 1.10 Nellimintiellä Inarissa tulessa olevasta omakotitalosta. Akujärven kylässä kivijalkaan palaneen omakotitalon raunioista löytyi vainaja 24. lokakuuta iltapäivällä. Toinen vainaja löytyi aiemmin aamuyöllä talon pihalta poliisipartion saapuessa paikalle.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).