1. yle.fi
  2. Uutiset

Pohjois-Karjalassa on saatu rohkaisevia kokemuksia yli 50-vuotiaiden ja osatyökykyisten työvalmennuksesta

Helmikuussa käynnistynyt Jobia-hanke auttaa osatyökykyisiä ja yli 50-vuotiaita työttömiä.

työllistyminen
Työkalut
Kartoitusjakson aikana työnhakijat pääsevät kokeilemaan eri aloja, kuten esimerkiksi kiinteistönhoitoa, keittiötyötä tai teollisuuden kokoonpanotöitä.Turkka Korkiamäki / Yle

Yksilöllinen työvalmennus auttaa vaikeasti työllistyviä.

Tämä on havaittu Joensuussa ja Nurmeksessa käynnissä olevassa Jobia-hankkeessa, jonka tavoitteena on tukea yli 50-vuotiaiden ja osatyökykyisten työllistymistä.

Helmikuussa käynnistyneessä hankkeessa on ollut mukana runsaat sata työnhakijaa. Työllistyneitä on yli kymmenen.

Kokemukset ovat sen verran rohkaisevia, että marraskuussa toiminta laajenee Lieksaan.

Monen työnhakijan kohdalla apu on löytynyt räätälöidystä työvalmennuksesta. Yksilövalmentajana työskentelevän Auli Partion mukaan kyse on tiiviistä rinnalla kulkemisesta työ- tai opiskelupaikan etsinnässä.

– Yritämme löytää yhdessä mahdollisuuksia. Käymme läpi, mihin asiakkaan osaaminen riittää ja missä tarvitaan koulutusta.

Toisinaan pelkkä kannustaminen riittää. Jos työttömyysjakso on ollut pitkä, voi itsetunto olla pohjamudissa.

– Etenkin yli viisikymppiset saattavat sanoa, että ei minusta ole enää mihinkään, kun olen niin vanha. Silloin huomautan, että olenhan minäkin yli 50 vuotta ja tässä sitä tehdään täysillä töitä, Partio kertoo.

Räätälöityä tukea

Myös ymmärrys omista toiveista ja taidoista voi olla hukassa. Siksi valtaosa käy aluksi noin kuukauden kartoitusjakson, jonka aikana he kokeilevat työtehtäviä ja saavat osaamisestaan palautetta.

Sen jälkeen työllistymistä lähdetään viemään eteenpäin kunkin hakijan omista lähtökohdista. Toisella edessä on työkokeilu, toisella lisäkoulutus ja kolmannella tiivis työnhaku yksilövalmentajan tukemana.

Tarvittaessa työvalmentajat kirjoittavat todistuksen työnhakijan osaamisesta. Kirjallinen osaamistodistus voi olla työnhaussa ratkaiseva tekijä, mikäli varsinainen tutkinto on jäänyt suorittamatta.

– Osaamistodistuksessa on eritelty yksityiskohtaisesti, mitä työntekijä osaa. Työnantajat arvostavat sitä, Auli Partio toteaa.

Valmentajat kulkevat työnhakijan rinnalla yhdeksän kuukautta – ellei työpaikkaa löydy jo aiemmin.

Lue seuraavaksi