Kansanäänestyksen sijaan Hämeenlinnassa järjestetään tiedotustilaisuuksien sarja toriparkista

Hämeenlinnan kaupunginhallitus päätti äänestyksen jälkeen, että kaupungissa ei järjestetä kansanäänestystä toriparkin rakentamisesta.

Hämeenlinnan tori on hiljentynyt, ja siitä ovat huolissaan niin alueen yrittäjät kuin osa keskustan asukkaistakin. Kuva: Ville Välimäki / Yle

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen asialistalla oli maanantaina paljon asioita, joista yksi koski kansanäänestyksen järjestämistä toriparkin rakentamisesta. Kaupunginjohtaja Timo Kenakkalan päätösehdotus oli, että kuntalaisaloitteessa ehdotettua neuvoa-antavaa kansanäänestystä ei järjestetä.

Kokouksessa Airi Raitaranta (vihr.) kuitenkin ehdotti, että kaupunginhallitus päättää esittää valtuustolle kuntalaisaloitteessa ehdotetun neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä. Kansanäänestyksen lain vaatimista yksityiskohdista päätetään joulukuun 2019 valtuustossa. Mauri Ojamäen (sd.) ja Antero Niemelän (ps.) kannattivat Raitarannan ehdotusta.

Kättennostoäänestyksessä Raitarannan ehdotusta kannatti neljä kaupunginhallituksen jäsentä: Airi Raitaranta, Mauri Ojamäki, Antero Niemelä ja Satu Aaltonen (sd.). Kenakkalan ehdotusta kannatti puolestaan seitsemän jäsentä: Kirsti Suoranta (sd.), Timo Viitanen (sd.), Sari Rautio (kok.), Juha Kallioinen (kok.), Pekka Arvio (kok.), Helena Lehkonen (kok.) ja **Antti Leinikka (**kesk.).

Kaupunginjohtajan esitys voitti äänestyksessä.

Kaupunginhallitus päätti myös, että ennen päätöksentekoa toriparkin rakentamisesta järjestetään tiedotustilaisuuksien sarja, johon liitetään myös gallup-kysely. Tiedottamisessa ja viestinnässä on otettava mukaan vertailukaupunkien tiedot, kiinteistönomistajien tahtotila ja kaikki perustiedot P-torin rakentamisesta ja rahoitusmallista.