Hyppää sisältöön

Libanonissa keskuspankin pääjohtaja varoittaa maan talouden romahtavan

Mellakoihin pitäisi löytää ratkaisu tilanteeseen muutaman päivän sisällä.

Libanonin mielenosoitukset ovat viime päivinä hieman pienentyneet, mutta silti esimerkiksi viime perjantaina tuhannet ihmiset kokootuivat protesteihin pääkaupunkissa Beirutissa. Kuva: NABIL MOUNZER / AOP

Libanonin keskuspankin pääjohtaja Riad Salameh sanoi maanantaina uutiskanava CNN:n (siirryt toiseen palveluun) haastattelussa, että ratkaisu maata riivaaviin mellakoihin on löydettävä muutaman päivän sisällä.

Jos näin ei tapahdu, voi tämä johtaa maan talouden romahtamiseen tulevaisuudessa.

– En tarkoita tällä sitä, että talouden romahtaminen tapahtuisi lähipäivinä. Tarkoitan sitä, että lähipäivinä on löydettävä ratkaisu mellakoihin, jotta luottamus Libanonin talouteen palautuu, ja jotta tulevaisuudessa vältetään maan talouden romahtaminen, Salameh sanoi.

Libanon on yksi maailman velkaisimpia maita suhteessa bruttokansantuotteeseen.

Mellakat ovat jatkuneet jo lähes kaksi viikkoa ja ne ovat halvaannuttaneet maan. Koulut ja jotkin yritykset ovat sulkeneet ovensa. Pankit ovat kiinni jo yhdeksättä arkipäivää.

Mellakoijat tekivät maanantain uusia tiesulkuja tärkeille liikenneväylille painostaakseen hallitusta suostumaan vaatimuksiinsa. Yksi vaatimus on, että hallituksen pitäisi erota.

Protestoijat syyttävät valtaeliittiä korruptoituneeksi.

Aiheesta lisää:

Libanonin hallituspuolueet hyväksyivät pääministerin reformipaketin kriisin keskellä

Libanonilaiset yhdistivät voimansa poliitikkoja vastaan: "Kansa haluaa kaataa hallituksen!" – Reuters: Hallitus puolittaa eliitin palkat