1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Abu Bakr al-Baghdadi

Isis-johtaja Baghdadi haudattiin mereen

Hautauksesta ei ole annettu tarkempia yksityiskohtia.

Abu Bakr al-Baghdadi
Kuvakaappaus videolta, jolla sanotaan esiintyvän Isisin johtaja Abu Bakr al-Baghdadin.
Kuvakaappaus videolta, jolla sanotaan esiintyvän Isisin johtajan Abu Bakr al-Baghdadin. AL FURQAN ISIS MEDIA WING HANDOUT / EPA

Terrorijärjestö Isisin johtajan Abu Bakr al-Baghdadin ruumis on haudattu mereen, kertoo Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon.

Al-Baghdadi kuoli lauantaina Yhdysvaltain erikoisjoukkojen hyökkäyksen yhteydessä Pohjois-Syyriassa. Yhdysvaltain mukaan Baghdadi sai surmansa laukaistuaan pommivyön. Operaation yhteydessä otettiin kiinni kaksi miestä, jotka on viety tuntemattomaan paikkaan kuulusteluja varten.

Merihautaus tuntemattomaan paikkaan

Pentagonin mukaan al-Baghdadin ruumista kohdeltiin hautauksen yhteydessä asianmukaisesti islamilaisten uskonnollisten sääntöjen mukaisesti. Pentagon ei kertonut minne jäänteet laskettiin. Hautaamalla mereen halutaan varmistaa, että Baghdadin hautapaikasta ei muodostu pyhiinvaelluskohdetta Isisin kannattajille.

Myös terroriverkosto al-Qaidan johtajan Osama bin Ladenin ruumis haudattiin mereen vuonna 2011 - sen jälkeen kun hän oli saanut surmansa Yhdysvaltain erikoisjoukkojen operaatiossa Pakistanissa. Bin Ladenin hautauksen yhteydessä kerrottiin myös, että mikään maa ei halunnut hänen hautaansa maaperälleen. Bin Laden oli syntynyt Saudi-Arabiassa. Abu Bakr al-Baghdadi puolestaan oli kotoisin Irakista.

Lue lisää: Suomalaisasiantuntija: "Isis-johtajan surma tulee aiheuttamaan kostoiskuja"

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi