Paljakanvaaran metsänäyttämölle kehkeytyy uutta käyttöä – "Oopperaa ja teatteria on ollut maailmassa ennen sähköäkin"

Metsänäyttämöä on tarkoitus hyödyntää luontoon liittyvässä kulttuurimatkailussa.

matkailu
Pauliina Leikas, Mustarinda-seuran toiminnanjohtaja Hyrynsalmella.
Mustarinda-seura ry:n toiminnanjohtaja Pauliina Leikas sanoo, että metsänäyttömölle suunnitellaan tässä vaiheessa ainakin seuran 10 vuotisjuhlien festivaalia.Timo Sihvonen / Yle

Hyrynsalmen Paljakanvaaran metsänäyttämölle mietitään uutta käyttöä. Viime kesänä keskelle metsää rakennettiin massiivinen puinen lava, jossa esitettiin Puuoopperaa kunnianosoituksena metsäluonnolle.

– Sellaista Puuoopperaa, mikä täällä nähtiin elokuussa, ei ihan heti nähdä. Meillä on ihan uudet suunnitelmat tulevaisuudelle, sanoo tuottaja Tiina Pehkonen.

Metsänäyttämön jatkotoimenpiteet ja sen tuleva ohjelmisto luodaan Mustarinda-seura ry:n järjestämissä työpajoissa. Tarkoituksena on kehittää luontoon kytkeytyvää kulttuurimatkailua. Työpajoissa mukana on kulttuuri- ja matkailuyhdistyksiä sekä kulttuurista kiinnostuneita kansalaisia.

– Mustarinda-seura täyttää ensi vuonna 10 vuotta, ja siihen liittyen olemme suunnitelleet festivaalia, jossa päästään hyödyntämään uutta metsänäyttämöä, kertoo Mustarinda-seura ry:n toiminnanjohtaja Pauliina Leikas.

Työpajoihin halutaan mukaan myös sellaisia ihmisiä, jota eivät ole olleet mukana seuran toiminnassa.

– Olisi kiinnostavaa, jos metsänäyttämö toisi ajatuksia siitä, miten esityksiä voitaisiin järjestää vaikka hieman eri tavalla yleensä ja ekologisesti, Leikas sanoo.

Viime kesänä Puuoopperaa esitettiin vehreän metsän keskellä aggregaatin voimalla. Nyt samassa ympäristössä on lunta ja jäätä. Sähköjä ei ole.

– Oopperaa ja teatteria on ollut maailmassa ennen sähköäkin. Ehkä menemme ajassa taaksepäin, mutta myös tulevaisuuteen ilman fossiilienergiaa, Pehkonen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!