1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

OP-ryhmän tulos kasvoi runsaalla kymmenyksellä

Tuloja tuli entistä enemmän vähittäispankkitoiminnasta ja aiempaa vähemmän vakuutustoiminnasta.

talous
Osuuspankin  konttori
Heinä-syyskuun tulos ennen veroja oli 291 miljoonaa euroa.Ismo Pekkarinen / AOP

OP-ryhmän tulos kasvoi 11 prosentilla vuoden takaisesta. Heinä-syyskuun tulos ennen veroja oli 291 miljoonaa euroa, kun se viime vuoden vastaavana ajankohtana oli 262 miljoonaa euroa. Tulot kasvoivat vähittäispankkitoiminnassa ja laskivat vakuutustoiminnassa.

Korkokate nousi seitsemän prosenttia 314 miljoonaan euroon. Tuotot yhteensä laskivat vajaan prosentin 760 miljoonaan euroon. Kulut laskivat 2,5 prosentilla 411 miljoonaan euroon.

Kolmannen vuosineljänneksen aikana OP-ryhmä luokitteli Helsingin Vallilassa sijaitsevan, toissa vuonna valmistuneen pääkonttorinsa myytävänä olevaksi pitkäaikaiseksi omaisuuseräksi. Mahdollisen kaupan toteutuessa OP jatkaisi kiinteistössä vuokralaisena.

Syksyn toiset yt-neuvottelut yhä kesken

OP-ryhmä on syksyn aikana ilmoittanut kaksista yt-neuvotteluista keskusyhteisökonsernissaan. Yrityspankki- ja vakuutusliiketoiminnoissa OP lakkauttaa 300 ja luo samalla 185 uutta tehtävää. Neuvottelujen nettovaikutus oli siten 115 työpaikan vähennys.

Kesken olevat neuvottelut tukitoiminnoissa koskevat 1 900 ihmistä, ja niiden arvioitu vähennystarve on enintään 290 työtehtävää.

Maailmantalouden epävarmat näkymät näkyvät finanssiryhmän toiminnassa.

– Epävarman tilanteen vuoksi korot ovat laskeneet osin historiallisen mataliksi, jopa negatiivisiksi. Se edellyttää jatkuvaa toiminnan tehostamista sekä pankki- että vakuutusliiketoiminnassa, pääjohtaja Timo Ritakallio sanoo tiedotteessa.

Ritakallio on huolissaan kuluttajien heikentyneestä luottamuksesta Suomen talouteen ja työllisyyden kasvun pysähtymisestä. Hänen mukaansa kotitalouksien kulutus- ja investointimahdollisuuksia ei tulisi lähiaikoina heikentää.

Lue seuraavaksi