1. yle.fi
  2. Uutiset

Costa Smeraldan marraskuun matkat peruuntuvat – risteilijän rakennustyöt myöhästyvät Meyer Turun telakalla entisestään

Meyer Turun telakka siirsi valmistumista viimeksi syyskuussa, nyt valmistuminen siirtyy taas.

Meyer Turku Oy
Rakenteilla oleva Costa Smeralda Turun telalakalla.
Rakenteilla oleva Costa Smeralda Turun telakalla.Petra Ristola / Yle

Meyer Turun telakalla rakenteilla olevan loistoristeilijän rakennustyöt myöhästyvät entisestään, tiedottaa telakka. Telakka siirtää luovutusta nyt marraskuusta joulukuun alkupuolelle.

Syyskuussa Meyer Turku ilmoitti, että Costa Smeraldan viivästyneet rakennustyöt myöhästyttävät luovutusta kuukaudella. Nyt telakka ilmoittaa risteilijän myöhästyvän vielä kuukauden lisää.

Syyskuussa telakka kertoi, että joutuu maksamaan viivästyskorvauksia varustamoyhtiö Costa Cruisesille, mutta ei ole kertonut summaa julkisuuteen.

Telakan mukaan viivästys johtuu siitä, että laiva on erittäin monimutkainen ja huomattavan suuri kooltaan.

Viestintäpäällikkö Tapani Mylly ei suostu kommentoimaan lisämyöhästymistä Ylelle.

– Emme kommentoi mitenkään asiaa.

Costa Cruisesille rakennettava 180 000 bruttovetoisuustonnin risteilijän suunnitellaan aloittavan liikennöinnin Italian Savonasta joulukuun 21. päivä.

Matkustajille uusi reissu luvassa

Costa Cruisesin risteilyjä Suomessa välittävä Loistoristeilyt-yritys joutui järjestämään jo kolmensadan matkustajan matkat uudelleen, kun lokakuulle suunniteltu neitsytmatka peruuntui.

Marraskuun matkojen peruuntumisesta toimitusjohtaja Kalevi Kuutschin kuuli tänään Yleltä.

– Jaaha mielenkiintoista, hän huokaisi.

Kuutschin lupaa, että kaikille saadaan järjestettyä uusi matka. Jos matkan siirtäminen ei onnistu, saa asiakas halutessaan rahat takaisin.

– Suurin osa risteilyn varanneista haluaa nähdä laivan, koska se on tehty Suomessa, ja onhan se hieno laiva muutenkin. Matkan ajankohta nyt vain vaihtuu.

Turvallisuus tärkeintä

Vaikka aikataulumuutokset aiheuttavat matkatoimistolle ylimääräistä vaivaa, suhtautuu Kalevi Kuutschin tilanteeseen ymmärtäväisesti.

– Matkustajien ja miehistön turvallisuus on tärkeintä. Ei hosumalla hyvää tule. Laivalla on paljon uutta teknologiaa ja pitää varmistaa, että kaikki toimii moitteettomasti.

Otsikkoa korjattu klo 11:08: Luovutus siirtyy joulukuulle, ei joulukuun loppuun, koska laiva on jo Italiassa joulukuun lopulla.

Lue lisää:

Loistoristeilijä Costa Smeraldan rakennustyöt myöhästyvät kuukaudella – Turun telakka joutuu korvaamaan viivästymisen varustamolle

Meyer Turun telakalla aloitettiin jälleen laivan rakentaminen – uuden risteilijän nimeksi tulee Costa Toscana

Lue seuraavaksi