Vanhempainyhdistys tuomitsee Myllymäen koulun lakkautusaikeen: "Ikääntyneet herrat vailla pedagogista ymmärrystä tekevät tällaisia esityksiä"

Hämeenlinnan talouden tasapainottamissuunnitelmat koskettavat myös pieniä kyläkouluja.

Hämeenlinnan koulut
Kolme naista seisoo koulun pihalla
Myllymäen vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Pauliina Kauppinen, rehtori Outi Kärki ja oppilaan vanhempi Iina Varis ovat huolissaan Myllymäen koulun tulevaisuudesta. Harri Oksanen / Yle

Hämeenlinnan kaupunginhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan kaupungin talouden tasapainottamisohjelmasta. Yhtenä kohtana on Myllymäen vanhan kyläkoulun yhdistäminen Seminaarin kouluun.

Myllymäen koulun rehtori Outi Kärki kertoo olevansa huolissaan koulun lakkautussuunitelmista. Kärjen mukaan tieto siitä, että Myllymäen koulu joutuu jälleen kerran lakkautusuhan alle oli pysäyttävä.

Kärjen mukaan toistuva lakkautusuhka vaikuttaa niin lasten, vanhempien kuin opettajienkin jaksamiseen.

– Asiasta kertominen etenkin lapsille on pysäyttävää. Viimeksi maanantaina yksi lapsista ihmetteli, miksi emme saa käydä koulua omassa koulussamme.

Vanhempainyhdistys: Yhdistyminen Seminaarin kouluun saattaisi aiheuttaa ongelmia

Myös Myllymäen koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Pauliina Kauppinen kertoo olevansa tyrmistynyt eikä ymmärrä, miksi vetovoimaisen koulun lakkauttamisesta ja yhdistämisestä Seminaarin kouluun keskustellaan.

– Myllymäen kouluun on tullut jatkuvasti uusia oppilaita. Kuudennella luokalla on jopa niin paljon oppilaita, että kaikki eivät meinaa mahtua mukaan opetukseen.

Kauppinen on huolissaan siitä, että yhdistyminen Seminaarin kouluun tekisi siitä yhden Suomen suurimmista alakouluista.

– Surullista, kun kaupungin johdossa ikääntyneet herrat vailla pedagogista ymmärrystä tekevät tällaisia esityksiä, lataa Kauppinen.

– En usko, että Suomen suurin alakoulu olisi Hämeenlinnalle kovin suuri kilpailuvaltti. Lisäksi se saattaisi vaikuttaa oppilaiden turvallisuuteen ja mahdollisuuksiin saada yksilöllistä opetusta.

Myllymäen koulun lakkauttamisesta keskustellaan nyt jo viidettä kertaa kuluvan vuosikymmenen aikana. Koulussa opiskelee 257 oppilasta.