1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tuomio

Sukulaisen päältä traktorilla ajaneen miehen tuomioon raju muutos: yli yhdeksän vuoden vankeus hovioikeudelta, aiempi tuomio reilun vuoden

Pudasjärvisen miehen tuomio muuttui rajusti Oulun käräjäoikeuden aiemmin langettamasta tuomiosta.

tuomio
Henkirikos Pudasjärvellä 28.6.
Yle

Rovaniemen hovioikeus on tuominnut pyöräilijän päälle Pudasjärvellä viime vuoden syyskuussa ajaneen traktorikuskin taposta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta yli yhdeksän vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Sukulaismies tuli traktorilla ajanutta tuomittua pyörällä vastaan kapealla tiellä, kun keskellä ajorataa ajanut tuomittu käänsi hovioikeuden mukaan traktorin kohtaamishetkellä pyöräilijää päin jarruttamatta lainkaan. Miehillä oli ollut vuosia jatkuneita erimielisyyksiä, ja tuomittu oli hänelle murhatuomiota ajaneen syyttäjän mukaan aiemmin uhannut uhria tappamisella.

Tuomitun mukaan polkupyörällä vastaan tullut sukulaismies ajoi tiellä mutkitellen ja kääntyi kohtaamishetkellä traktorin eteen.

Käräjäoikeuden mukaan tuomittu vain laiminlöi tien antamisen pyöräilijälle ja tuomitsi miehen tapon sijaan törkeästä kuolemantuottamuksesta vuoden ja kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Hovioikeus päätteli kuitenkin toisin, ja tekijä tuomittiin 9,5 vuoden vankeuteen.

Syytetty oli oikeuden haastehakemuksen mukaan uhkaillut uhria usean vuoden ajan.

Alunperin poliisi tutki tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä kuolemantuottamuksena.

Lue seuraavaksi