1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sanoma- ja aikakauslehdet

Koillissanomat vähentää paperilehden ilmestymiskertoja, osa lukijoista ei mielellään vaihda digiversioon – "Lehti se olla pitää"

Monien muiden lehtien tavoin myös Koillissanomat vähentää ilmestymiskertoja.

Koillissanomien päätoimittaja Jenny Halvarin mukaan paperiversiota tehdään tulevinakin vuosina. Arkistokuva. Kuva: Koillissanomat

Koillismaalla ilmestyvä Koillissanomat supistaa ilmestymiskertojaan kolmeen kertaan viikossa.

Ensi tammikuussa lehden paperiversio ilmestyy maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Lehti on ilmestynyt viimeiset vuosikymmenet viisi kertaa viikossa.

Muutoksen yhteydessä leh­den verk­ko­si­vut siir­ty­vät uu­del­le jul­kai­su­a­lus­tal­le. Digi-Koillissanomat ilmestyy jatkossa seitsemänä päivänä viikossa.

Koillissanomien päätoimittaja Jenny Halvarin mukaan verkkoon ei mennä pelkästään lehdistössä, vaan myös muillakin aloilla.

– Omassa arjessa näemme muutoksen. Sen haluan sanoa, että meillä paperilehti pysyy nyt ja tulevina vuosina mukana ja kolmepäiväistä hyvää lukupakettia tehdään jatkossakin.

Kuusamolainen lehteä lukeva Hannu Kela pohtii, että yhtenä syynä väheneviin ilmestymiskertoihin on syrjäseudun vähäinen lukijakunta.

– Se on pakon sanelema juttu. Kuusamo on niin harvaan asuttu alue. On suhteettoman kallista kantaa lehteä syrjäseudulla muutamiin taloihin.

Irja Luokkanen ei mene nettiin lehteä lukemaan.

– Lehti se olla pitää. Päivän kohokohta, kun pääsee hypistelemään paperia.

Koillissanomat perusti Reino Rinne vuonna 1950. Nykyisen lehden omistaa oululainen Kaleva Media.

Juttua täydennetty 30.10.2019 klo 11.20. : Koillissanomien omistaja on Kaleva Media, kun alunperin juttussa luki Kaleva.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).