Hyppää sisältöön

Patria aloittaa yt-neuvottelut Land-liiketoiminnassa Hämeenlinnassa ja Tampereella

Irtisanomiset ovat mahdollisia, mutta niille yritetään etsiä vaihtoehtoja.

Patrian Land-liiketoiminta työllistää 270 henkilöä Hämeenlinnassa ja Tampereella. Kuva: Terri Niemi / Yle

Patrian Land-liiketoiminnassa Hämeenlinnassa ja Tampereella aloitetaan koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut toiminnan sopeuttamiseksi. Neuvottelujen taustalla ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt johtuen merkittävien myyntihankkeiden siirtymisistä.

Liiketoimintajohtaja Teemu Raitis kertoo, että irtisanomiset ovat mahdollisia. Yhteistoimintaneuvotteluissa pyritään kuitenkin löytämään vaihtoehtoja irtisanomisille uusilla toimintamalleilla, työtehtävien järjestelyillä sekä lomautuksilla.

Toimenpiteiden arvioidaan kohdistuvan koko henkilöstöön. Järjestelyiden yksityiskohdat ja toteutettavat toimenpiteet tarkentuvat neuvottelujen aikana.

Land-liiketoiminnan keskeisiä tuotteita ja palveluita ovat panssaroidut pyöräajoneuvot, kranaatinheittimet sekä niiden koko elinkaaren tukipalvelut. Liiketoiminta työllistää 270 henkilöä Hämeenlinnassa ja Tampereella.

Tiistaina on uutisoitu myös Patrian puolustusvoimilta saamasta miehistönkuljetusajoneuvojen uudistamisurakasta. Tämän hankinnan työllistämisvaikutus on noin 170 henkilötyövuotta, josta Kanta-Hämeeseen jakautuu puolet. Hanke työllistää väkeä myös muun muassa Pirkanmaalla.