1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuopio

Lasten liikennepuiston remontti viivästyy yhä Kuopion Niiralassa – puistoon tulee paljon uutta

Liikennepuiston avajaisia vietetään näillä näkymin ensi toukokuussa.

Kuopio
Seinämaalaus eli muraali Niiralan liikennepuistossa Kuopiossa.
Kuopiossa, Niiralan kaupunginosassa sijaitsevaa lasten liikennepuistoa koristaa seinämaalaus.Markku Malinen / Yle

Kuopion Niiralassa sijaitsevan lasten liikennepuiston remontin valmistuminen pitkittyy edelleen. Aiemmin arvioitiin, että liikennepuiston kunnostustyöt saataisiin päätökseen lokakuussa.

Liikelaitos Mestarin työmaapäällikkö Hannu Kinnusen mukaan urakan kesto riippuu nyt keliolosuhteista. Tarkoituksena kuitenkin on, että valmista tulisi marraskuun aikana.

– Siellä on vielä esimerkiksi kiveyksiä ja istutuksia tekemättä ja liikennemerkeistä noin 30 prosenttia puuttuu. Jos kelit antavat myöten, kahden viikon päästä ollaan jo päästy paljon eteenpäin.

Kinnusen mukaan ongelmia on aiheuttanut liikennepuiston minimittakaava.

– Sen takia asfaltointiin on tarvittu normaalia pienempää kalustoa, joka piti hankkia Helsingistä saakka. Paljon on jouduttu tekemään käsipelillä eikä koneista ole pystynyt ottamaan täysiä tehoja irti, Kinnunen kuvaa.

Liikennepuiston seinämaalaus julkistetaan tänään

Liikennepuiston avajaisia on tarkoitus viettää ensi keväänä (siirryt toiseen palveluun). Puistoon on rakennettu paljon uutta kuten liikenneympyrä, katu- ja liikennevalot, pieni leikkipaikka, katoksellinen katsomo sekä istutuksia. Lisäksi puistoon saadaan uudet polkuautot.

Liikennepuisto on saanut myös kadunnimet, jotka pohjautuvat lasten ehdotuksiin: Koirankierto, Hiiriesplanadi, Kalakatu, Leppäkertunkaari, Tiputie, Siilikuja ja Kissankulku.

Uudistettua puistoa maisemoidaan lasten ja nuorten taiteella. Sinne tehty muraali julkistettiin keskiviikkona 30. lokakuuta. Ensi keväänä puiston liikenneympyrän keskelle sijoitetaan velä ympäristötaideteos, jonka teemana on kierrätys.

Lue seuraavaksi