Keminmaan kunnanjohtajan sopimukset jumissa kunnanhallituksessa – asiasta väännetty kohta vuosi

Keminmaan kunnanhallitus on jälleen jättänyt sekä johtajasopimuksen että etätyösopimuksen pöydälle

Keminmaa
Keminmaan vanha kunnanvirasto.
Keminmaassa on neuvoteltu tammikuusta lähtien kunnanjohtajan sopimuksista.Antti Heikinmatti / Yle

Keminmaassa jatkuu vääntö kunnanjohtajan sopimuksista. Kunnanhallitus jätti tiistain kokouksessa sekä johtajasopimuksen että etätyösopimuksen jälleen pöydälle.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Auli Tasala esitti, että neuvotteluiden tuloksena syntynyt ja kunnanhallituksen linjauksen mukainen johtajasopimus hyväksytään. Vasemmistoliiton Risto Rimpisalo esitti keskustan Tuula Eilitän kannattamana, että asia jätetään pöydälle. Äänin 6-2 Rimpisalon esitys tuli kunnanhallituksen päätökseksi.

Kunnanjohtajan etätyösopimukseen liittyen Tasala esitti, että kunnanjohtaja Mauri Posion tekemä oikaisuvaatimus tutkitaan, edellinen kunnanhallituksen päätös kumotaan ja etätyösopimus palautetaan valmisteluun.

Tasala on kysynyt Kuntatyönantajilta neuvoa tekemäänsä esitykseen. Kuntatyönantajien mukaan kunnanjohtajan oikaisuvaatimus on aiheellinen, koska esityksestä poikkeavan kunnanhallituksen päätöksen sisältö on epäselvä, eikä päätöstä ole perusteltu.

Keskustan Eeva Lääkkö esitti etätyösopimusasian jättämistä pöydälle Risto Rimpisalon kannattamana. Äänin 7-2 Lääkön esitys tuli kunnanhallituksen päätökseksi.

Haluatko lukea lisää uutisia läheltäsi? Lataa Yle Uutisvahti (siirryt toiseen palveluun).

Joko olet tilannut uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun)? Läheltä-osiosta löydät oman seutusi.