1. yle.fi
  2. Uutiset

Naiskansanedustajat asettuivat herttuatar Meghanin tueksi Britanniassa – tuomitsevat lehdistön toiminnan

72 naiskansanedustajaa on kirjoittanut avoimen kirjeen, jossa he pitävät lehdistön toimintaa rasistisena.

Britannian kuninkaallinen perhe
Meghan Markle
Prinssi Harry on syyttänyt median vainoavan hänen vaimoaan Meghania samalla tavoin kuin aikoinaan hänen äitiään, prinsessa Dianaa.Jeremy Selwyn / AOP

Britanniassa 72 naiskansanedustajaa on kirjoittanut avoimen kirjeen tukeakseen Sussexin herttuatarta Meghania tämän kamppailussa lehdistöä vastaan. Kansanedustajat kuuluvat eri poliittisiin puolueisiin, kertoo CNN (siirryt toiseen palveluun).

Herttuatar ja prinssi Harry ovat jo jonkin aikaa arvostelleet heihin kohdistuvaa mediahuomiota ja Meghanin kohtaamaa kritiikkiä. He ovat myös haastaneet brittilehtiä oikeuteen.

Kansanedustajat sanovat haluavansa osoittaa solidaarisuutta herttuatar Meghanille hänen toimissaan lehdistöä vastaan. He kutsuvat brittimedian kirjoittelua "usein mauttomaksi ja harhaanjohtavaksi".

– Huolestuttavinta on kuitenkin vanhanaikainen ja kolonialistinen pohjavire, joka joissain jutuissa on. Kaikenlaisia taustoja edustavina naiskansanedustajina tuemme sinua sanoessasi, ettei sellainen käy, kansanedustajat kirjoittavat.

Lausunto on tulkittavissa siten, että lehdistön käsittelytapa on kansanedustajien mukaan ajoittain rasistinen. Marklen isä on valkoihoinen ja äiti musta. Prinssi Harry syytti mediaa rasismista jo suhteen alkuvaiheessa.

Kirjeen julkaisi Twitterissä muun muassa kansanedustaja Holly Lynch työväenpuolueesta.

Hiljattain Britannian yleisradioyhtiö BBC joutui pyytämään anteeksi prinssi Harrylta sitä, ettei se varoittanut etukäteen Sussexin herttuaparia ohjelmasta, jossa esitettiin pariin kohdistuvaa rasistista ja uhkaavaa kuvastoa.

Lue myös:

Lehdet: Hovi huolissaan prinssi Harryn "hauraasta henkisestä tilasta" – "Tämä ei ole tasapainoisen ihmisen toimintaa"

Prinsessa Dianan kuolema on jatkuvassa mediapaineessa elävälle prinssi Harrylle yhä arka asia: "En halua tapahtumien toistuvan"

Prinssi Harry jatkaa taistelua keltaista lehdistöä vastaan – haastoi lehtiä oikeuteen salakuuntelusta

Entä jos tosielämä olisi kuin draamasarja The Crown? "Meghan Markle ja prinssi Harry saisivat kaksi lasta, joista toinen olisi tumma ja toinen vaalea, ja siitä syntyisi hämminkiä"

Lue seuraavaksi