1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kajaanin kaupunginteatteri

Kajaanin teatterin nykyiset tilat peruskorjataan sittenkin – "Päätös on helpottava"

Kajaanissa on palattu takaisin aikaisempaan suunnitelmaan teatterin tilaratkaisussa.

Kajaanin kaupunginteatteri
Kajaanin kaupunginteatteri ulkoapäin helmikuussa.
Kajaanin kaupunginteatterin päänäyttämö on vanhassa teatteritalossa. Arkistokuva.Milka Krogerus/Yle

Pitkään kestänyt vatvominen Kajaanin kaupunginteatterin tiloista sai tiistai-iltana uuden käänteen. Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että nykyisistä teatterin tiloista eli teatteritalosta ja Sissilinnasta peruskorjataan toimitilat päänäyttämölle ja alueteatterille.

Alkuperäisessä esityksessä alueteatterin toiminta olisi siirretty sisäilmaongelmien kurittamasta Sissilinnasta ja sen väistötiloista musiikkiopiston Kouta-saliin. Päänäyttämön kehittämisen suunnitteluun olisi varattu määräraha ensi vuodelle joko nykyiseen teatteritaloon tai Kaukametsän alueelle.

– Päätös on helpottava, koska takana on niin monia käänteitä. On hyvä, että osaa toiminnoista ei lähdetä viemään toiselle puolelle jokea. Moni teatterilainen koki raskaana sen, että heidät laitettiin musiikkiväen kanssa kilpasille, sanoo Kajaanin kaupunginteatterin johtaja Helka-Maria Kinnunen.

Tuoreen esityksen mukaan Sissilinnan peruskorjauksen suunnittelu käynnistettäisiin välittömästi ja ensi vuoden talousarvioon varataan alustavan kustannusarvion mukainen määräraha.

Teatteritalon peruskorjauksen suunnittelumääräraha varattaisiin vuodelle 2021. Peruskorjaus aloitettaisiin vuonna 2022.

Kajaanin kaupunginvaltuuston kokous on maanantaina.

– Uskon, että esitys menee läpi, koska nyt on palattu muutaman vuoden takaiseen suunnitelmaan eli Sissilinnan ja teatteritalon peruskorjaukseen, Kinnunen toteaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi