1. yle.fi
  2. Uutiset

Helsingissä edelleen useita päiväkoteja, joilta puuttuu rakennuslupa

Maaliskuussa valmistuneessa selvityksessä kävi ilmi, että rakennuslupa puuttui 43 päiväkodilta. Nyt määrä on pudonnut yhdeksään.

rakennusluvat
Lapsi leikkii.
Rakennuslupa puuttui kokonaan yli 40 päiväkodilta.Toni Pitkänen / Yle

Helsingissä on edelleen yhdeksän päiväkotia, joilta puuttuu kokonaan rakennuslupa.

Lisäksi noin 20 kohteessa lupa on myönnetty, mutta tarvittavat muutostyöt ovat edelleen tekemättä tai lopputarkastus uupuu.

Välitöntä sulku-uhkaa ei kaupungin rakennuslakimies Sara Rintamon mukaan ole yhdessäkään päiväkodissa. Kaupungille on kuitenkin tullut viestejä, joiden mukaan tarvittavien muutostöiden tekeminen on joillekin päväkodeille taloudellisesti haastavaa, minkä vuoksi ne etsivät vaihtoehtoisia tiloja.

Kaupungin rakennusvalvonta kävi läpi yli 700 päiväkotitilaa sen jälkeen, kun selvisi, että yksityisellä Ankkalampi-päiväkotiketjulla oli useita toimipisteitä tiloissa, joiden rakennusluvat eivät olleet kunnossa.

Samalla paljastui, että puutteita oli myös useissa kaupungin omissa varhaiskasvatusyksiköissä. Lapsia hoidettiin tuolloin yhteensä 43:ssa sellaisessa tilassa, joille ei ollut haettu lainkaan rakennuslupaa.

Svenska Yle kertoo verkkosivuillaan tänään punavuorelaisesta päiväkodista, joka joutunee muuttamaan rakennusluvan puuttumisen vuoksi, vaikka on sijainnut samoissa tiloissa yli 90 vuotta.

Lue seuraavaksi