Hyppää sisältöön

Linnan juhlien teemana on tänä vuonna tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu – kutsujen postitus vieraille alkanut

Presidenttipari kutsuu Presidentinlinnaan tänä vuonna kaikkiaan 1 700 vierasta.

Linnan juhlien teemana on tänä vuonna tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu. Kuva: Kalevi Rytkölä / Yle

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemana on tänä vuonna tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu, kertoo tasavallan presidentin kanslia.

– Suomen vahvuutena on aina ollut kyky toimia yhdessä, tilan antaminen erilaisille mielipiteille ja tiedon monipuolinen käyttäminen, kertoo presidentti Sauli Niinistö tiedotteessa.

Presidentin kanslian mukaan teknologisen kehityksen myötä suhde tietoon on muuttunut: sitä on helposti saatavilla ja kynnys osallistua keskusteluihin on madaltunut. Toisaalta yhteiskunnallisen keskustelun sävyt ovat koventuneet.

Tämän vuoden Linnan juhlissa Niinistö ja rouva Jenni Haukio haluavat huomioida henkilöitä ja instituutioita, jotka toiminnallaan edistävät luotettavan tiedon välittämistä ja yhteiskunnallista keskustelua.

– Jokainen voi osaltaan edistää kunnioittavaa keskustelukulttuuria sekä vahvistaa luottamusta tietoon ja asiantuntijuuteen, ja mikä olennaisinta, pysyä totuudessa. Tämä rakentaa luottamusta, Niinistö sanoo.

Linnan juhlien kutsujen postitus vieraille on alkanut. Presidenttipari kutsuu Presidentinlinnaan tänä vuonna kaikkiaan 1 700 vierasta. Kunniavieraina ovat perinteisesti sotiemme veteraaneja ja lottia.

Viime vuonna Linnan juhlien teemana oli ympäristö.