THL lähettää lisärokotteita pneumokokki-epidemiaa vastaan taistelevalle Meyer Turun telakalle

THL kertoo, että telakalle on tilattu noin 500 rokoteannosta lisää ja ne saapuvat lähipäivinä.

pneumokokki
Meyer Turun telakan suuri nosturi.
Kalle Mäkelä / Yle

Meyer Turun telakalle on tilattu lisärokotteita pneumokokki-bakteeria vastaan.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL kertoo, että telakalle on tilattu noin 500 rokoteannosta lisää ja ne saapuvat lähipäivinä. THL:n mukaan syynä lisätilaukselle on se, että laivoilla työskentelevien henkilöiden määrä oli telakan taholta arvioitu alkuun hieman alakanttiin.

– Olemme tilanneet valmistajalta tämän puuttuvan määrän ja pyrimme toimittamaan Turkuun lähipäivien aikana. Tarkka ajankohta riippuu siitä, koska rokotevalmistaja saa aina normaalistikin lääkkeiden maahantuontiin liittyvät hallintoasiat hoidettua, kertoo THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen.

Rokotteita on annettu vajaan kahden viikon aikana telakalla 3 500 kappaletta. Rokotuksia hoitaa Meyer Turun työterveyshuollon lisäksi Turun kaupungin terveyskeskus. Rokotteet on toimitettu Turun kaupungin sairaala-apteekkiin.

Parikymmentä telakan työntekijää on kesän ja syksyn aikana tarvinnut sairaalahoitoa sairastuttuaan keuhkokuumeeseen rakenteilla olevassa laivassa. Tartuntoja on todettu kaikkiaan 30.

Epidemian syytä ja alkuperää selvitetään vielä.

Lue lisää:

Sairaalassa hoidettavana on vielä yksi Turun telakalla pneumokokkiepidemiaan sairastunut – tartuntoja todettu nyt 30

Pneumokokkiepidemiaa taklataan Turun telakalla rokotuksilla – yli tuhat työntekijää rokotettu jo

Vakava pneumokokin aiheuttama keuhkokuume-epidemia Meyer Turun telakalla – Tyksissä hoidettu parikymmentä tapausta syksyn aikana