Hyppää sisältöön

Käyttivät joka kerta samoja tekaistuja nimiä: Valepoliisien syytetään vieneen eri puolella Suomea kymmeniä tuhansia euroja

Samojen henkilöiden syytetään vieneen rahaa ihmisiltä Kuusamossa, Kuopiossa ja Outokummussa vuosina 2017–2018.

Valepoliiseista on tullut varsinainen riesa Suomessa viime vuosina. Kuva: Petri Lassheikki / Yle

Pirkanmaan käräjäoikeudessa aletaan käsitellä valepoliiseina toimineiden syytteitä.

Samojen henkilöiden syytetään vieneen rahaa ihmisiltä Kuusamossa, Kuopiossa ja Outokummussa vuosina 2017–2018.

Kahdessa tapauksessa pääsyytettyjä on neljä ja yhdessä kolme.

Pääkäsittelyn on määrä alkaa nyt. Aikaisemmat käsittelyt on jouduttu peruuttamaan, koska kaikki vastaajat eivät ole olleet paikalla.

Syytetyt kertoivat puhelimessa olevansa virkatehtävässä. Syytetty on puhelussa sanonut olevansa Keskusrikospoliisista Tapani Nousiainen ja toinen soittaja on kertonut olevansa poliisi Tiina Mäkinen. Molemmat käytetyt nimet ovat tekijöiden tekaisemia.

Kuusamon tapauksessa naiselta vietiin tililtä yli 6 000 euroa.

Tekijät olivat syyttäjän mukaan nostaneet rahat käyttöönsä naiselta saamallaan pankkikortilla ja jakaneet rahat keskenään.

Kuopiossa uhripariskunnan rahoja siirrettiin tililtä peräti 31 000 euroa. Rahoilla oli ostettu myös koruja ja matkapuhelimia. Pariskunta sai 11 000 euroa takaisin.

Outokummussa kolme syytettyä siirsivät 20 000 euroa rahoja epäiltynä rikoskumppanina toimineen miehen tilille, ja tämä luovutti rahoja muille.

Syyttäjä vaatii päätekijöille ehdotonta vankeusrangaistusta ja teossa auttaneille sakkoja tai ehdollista vankeusrangaistusta.

.
.