1. yle.fi
  2. Uutiset

Tangoa ja tunnetta Louhiteatterin lavalle

Markku Pölösen klassikkonäytelmä Miikkulan Onnen Maa ensi-iltaan Enossa.

Joensuu
Nuori mies ja poika tanssivat tangoa.
Tenhoa näyttelevä Jose Martin opettaa tangoa Tapille eli Sara Tahvanaiselle.Ari Haimakainen / Yle

Miikkulan Onnen Maa on kuvaus maaseudun 1960-luvun murroksesta. Se kertoo Heikkisen perheen, tangon ja tuhlaajapojan tarinan.

Kulttuuriyhdistys Louhen tuottama näytelmä noudattelee pitkälti ohjaaja-käsikirjoittaja Markku Pölösen alkuperäistä käsikirjoitusta.

Louhiteatterille näytelmän on sovittanut ja ohjannut joensuuulainen Kirsikka Leino. Hänen mukaansa näytelmän sanoma uppoaa hyvin tämänkin ajan ihmisiin.

– Voisin ajatella, että ihmiset kaipaavat sellaista inhimillisyyttä, mikä tässäkin näytelmässä näkyy. On myös suuri kunnia esittää tätä Louhiteatterilla kun tarina on lähtöisin täältä.

Miikkulan Onnen Maan toteuttaa parinkymmenen hengen ryhmä. Näytelmässä on mukana konkareita ja uusia kasvoja. Esimerkiksi pääosan, Tenhon, esittäjä Jose Martin on ensimmäistä kertaa Louhiteatterin lavalla.

Miikkulan Onnen Maata esitetään nyt ensimmäistä kertaa Markku Pölösen synnyinpaikkakunnalla. Pölönen syntyi Enon Hirviniemessä ja hän myös kirjoitti ylioppilaaksi Enon lukiosta.

Louhiteatteri esittää näytelmää 13 kertaa Louhitalolla. Ensi-ilta on 2.11. Ensimmäiset kolme näytöstä on jo loppuunmyyty.

Lue seuraavaksi