Ringa Ropo otti kantaa lihavuuskeskusteluun: Kymmenien kilojen ylipaino näkyy viimeistään lonkka- ja polvivaurioina

Ringa Ropo pudotti painoaan parikymmentä kiloa neljä vuotta sitten ja auttaa nyt muita painonpudotuksessa.

"Minusta kehopositiivisuus tarkoittaa hyvinvointia"
"Minusta kehopositiivisuus tarkoittaa hyvinvointia"

Laihdutusvalmentajana nykyisin työskentelevällä Ringa Ropolla on takanaan elämäntapamuutos, jonka seurauksena painoa putosi päälle parikymmentä kiloa. Sittemmin elämäntapamuutos toi hänelle myös ammatin laihdutusvalmentajana.

– Tässä mahdollistuu urheiluaikana karttuneiden metodien hyödyntäminen.

Ropo myöntää olevansa vaativa ja toisinaan tiukkakin valmentaja asiakkailleen.

– Olen hyvin suora ja uskon faktaan ja lukuihin. Vaaka kertoo aika suoraan.

Viime aikoina on puhuttu paljon kehopositiivisuudesta. Ropon mielestä laihdutus ja kehopositiivisuus eivät ole toisiaan poissulkevia asioita.

– Minun mielestäni kehopositiivisuus tarkoittaa hyvinvointia, että sinulla on hyvä olla kehossasi ja itsesi kanssa.

Hän totesi Puoli seitsemän -ohjelmassa, että vuosien varrella kannetut useat kymmenet ylimääräiset kilot vaikuttavat kuitenkin aina jollain tavalla terveyteen. Ropo viittasi ylipainon vaikuttavan helposti esimerkiksi sisäelimiin.

– Jos vuosien varrella kannat 20-30 kiloa ylimääräistä eikä mikään muu prakaa, niin sitten rupeaa polvet ja lonkat (oireilemaan) ja yhteiskunta maksaa.

– Nyt vien tämän äärimmilleen, mutta sillä on (terveydelle) merkitystä oletko sinä ylipainoinen vai et, Ropo jatkoi.

Samassa perheessä kaksi Suomen ennätyksen haltijaa

Ringa Ropolla on yhä hallussaan vuonna 1990 tehty Suomen ennätys naisten pituushypyssä. 685 senttimetrin loikkaa ei ole kukaan ylittänyt lähes 30 vuoteen.

– Kyllä minä joka kerta toivon, että menisi nyt rikki se ja tulisi uusi ennätys. Ja ihan varmasti se vielä tuleekin. Minä olen aina ajatellut, että ennätykset on tehty rikottaviksi.

Samassa perheessä on myös toinen ennätyksenhaltija – Ringan tyttärellä, Ella Junnilalla on nimittäin hallussaan naisten korkeushypyn Suomen ennätys.

Pyhäinpäivällä erityinen merkitys

Lähestyvällä pyhäinpäivällä on Ringa Ropolle erityinen merkitys. Hän kertoo sytyttävänsä kynttilät sekä äidilleen että hieman alle 2-vuotiaana kuolleelle pojalleen.

– Juho kuoli leukemiaan. Asian kanssa on oppinut elämään, mutta ei se koskaan unohdu. Hän elää muistoissamme ja sydämessäni, Ropo sanoo.

Ringa Ropon koko haastattelu: