1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. maailmanperintökohteet

Maailmanperintökohteisiin kuuluva Shurin historiallinen linna tuhoutui lähes täysin tulipalossa Japanissa

Tulipalon syttymissyystä ei ole toistaiseksi tietoa.

Shurin linna oli ilmiliekeissä varhain torstaiaamuna. Kuva: Hitoshi Maeshiro / EPA

Japanissa Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva 600 vuotta vanha Shurin linna on tuhoutunut lähes täysin tulipalossa. Historiallinen Shurin linna sijaitsee Okinawan saarella.

Tulipalon syttymissyystä ei ole toistaiseksi tietoa. Okinawan prefektuurin poliisi kertoo, että linnan vartionnista vastaava vartiointiyhtiö sai automaattihälytyksen palosta torstaiaamuna kello 2.30. Palo ei ole tiettävästi aiheuttanut henkilövahinkoja. Lähialueen asukkaat evakuoitiin palon tieltä.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Shurin linna on keskeisin maamerkki rakennuskompleksissa, joka ajoittuu Ryukyu-kuningaskunnan valtakauteen 1429-1849. Se on toiminut useiden riukiulaisten kuninkaiden palatsina.

Karate-esitys Shurin linnan edustalla vuonna 2003. Kuva: EPA/ HITOSHI MAESHIRO

Linnaa pidetään myös Okinawan taisteluiden symbolina. Se paloi maan tasalle toisen maailmasodan loppuvaiheessa vuonna 1945.

Viimeisin versio linnasta rakennettiin uudelleen valokuvien ja vanhojen asiakirjojen pohjalta vuonna 1992.

Linna on tuhoutunut ja rakennettu uudelleen lukuisia kertoja viime vuosisatojen aikana. Se on suosittu turistikohde.

Korjattu klo 13.52: linnan ei ollut japanilaisten kuninkaiden asuinpaikka, vaan riukiulaisten, Ryukyu-kuningaskunta oli itsenäinen kuningaskunta.