1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Srv Yhtiöt

Rakennusyhtiö SRV aloittaa yt-neuvottelut – Vähennystarve 90 henkilötyövuotta

Vähennystarve vastaa yhtiön mukaan noin kuuden miljoonan euron vuosittaisia säästöjä.

Srv Yhtiöt
SRV:n rakennustyömies työmaalla.
SRV arvioi koko vuoden 2019 operatiivisen liikevoiton muodostuvan tappiolliseksi. Jari Kovalainen / Yle

Rakennusyhtiö SRV kertoo aloittavansa yt-neuvottelut, jotka koskevat yhtiön työntekijöitä Suomessa. SRV arvioi vähennystarpeeksi 90 henkilötyövuotta. Yhtiön mukaan tämä vastaa noin kuuden miljoonan euron vuosittaisia säästöjä.

Suunnitellut vähennykset ovat osa SRV:n tervehdyttämisohjelmaa, jonka aloittamisesta yhtiö kertoo tiedotteessa. Ohjelman tavoitteena on muun muassa varmistaa, että SRV saa ensi vuonna nostettua liiketuloksensa plussalle.

SRV antoi kolme viikkoa sitten tulosvaroituksen, jossa yhtiö sanoi tämän vuoden liiketuloksensa jäävän tappiolliseksi.

Yhtiön ongelmien syynä on muun muassa Majakan tornitalon viivästyminen Helsingin Kalasatamassa. Tulosvaroituksessa SRV kertoi, että Majakan viivästyminen aiheuttaa aiemmin arvioitua suuremmat lisäkustannukset.

Kolmannella vuosineljänneksellä SRV:n operatiivinen liiketulos painui seitsemän miljoonaa euroa tappiolle. Vuosi sitten vastaava tulos oli noin kolme miljoonaa miinuksella. Yhtiön mukaan tulosta heikensivät Venäjän sijoituksiin tehdyt arvonalennukset ja hankkeiden katteiden heikentyminen.

"Tulostaso on ollut pettymys"

Toimitusjohtaja Saku Sipolan mukaan SRV:n tämän vuoden tulostaso on ollut pettymys.

– Haasteemme ovat selkeästi rajattavissa tiettyihin toiminnan osiin, mutta niiden syvyys vaikuttaa koko yhtiön toimintaan laajasti, Sipola sanoo tiedotteessa.

SRV:n mukaan tervehdyttämisohjelmalla pyritään yhtiön kannattavuuden parantamiseen ja likviditeettiaseman vahvistamiseen. Ohjelmassa keskitytään kulusäästöihin, taseen keventämiseen ja kassavirran vahvistamiseen. Yhtiö aikoo myös uudistaa toimintakulttuuriaan ja organisaatiotaan.

Lue seuraavaksi