KRP tutkii kadonneen somerolaisnaisen tapausta nyt murhana

Teosta epäillään vuonna 1995 syntynyttä miestä, joka vangittiin elokuun lopussa.

keskusrikospoliisi
Kyltti poliisiauton katolla.
Kuvituskuva.AOP

Keskusrikospoliisi (KRP) on muuttanut rikosnimikettä kadonneen somerolaisnaisen tutkinnassa. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jarkko Toivosen mukaan kyse on nyt murhasta. Aiemmin asiaa tutkittiin tappona.

21-vuotias nainen on ollut kateissa kesäkuun alkupuolelta asti. Teosta epäillään vuonna 1995 syntynyttä miestä, joka vangittiin elokuun lopussa.

– Esitutkinnassa esiin tulleiden tietojen perusteella olemme päätyneet käsitykseen, että tekoon on liittynyt suunnitelmallisuutta ja harkintaa, ja siksi rikosnimike muuttui. Epäilty on tavoitellut itselleen taloudellista hyötyä käyttämällä uhrin henkilötietoja hankkiakseen pikaluottoja ja kirjautuessaan tämän verkkopankkiin, kertoo Jarkko Toivonen KRP:n tiedotteessa.

Syytteen nostamisen määräaika on siirretty ensi vuoden tammikuuhun. Naisen ruumista ei ole löydetty. Nainen oli suorittamassa asepalvelusta Porin prikaatissa katoamisen aikaan.

– Poliisi tekee edelleen etsintöjä Somerolla ja lähialueilla. Lisäksi jatkamme teknistä tutkintaa ja kuulusteluita, Toivonen sanoo.

Kuvassa Volvo, jonka liikkeistä poliisi toivoo havaintoja.
Poliisin jakama kuva Volvosta, jonka liikkeistä poliisi kaipaa havaintoja.Poliisi

Erityisesti poliisia kiinnostaa harmaa Volvo V70 CZN-808 ja sen liikkuminen Somerniemen ja Oinasjärven alueella 8.–9. kesäkuuta sekä Someron keskustassa sunnuntaiaamuna 9. kesäkuuta.

Vihjeitä voi toimittaa sähköpostitse osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös nämä:

Poliisi etsii edelleen kesäkuussa kadonneen 21-vuotiaan naisen ruumista Somerolla – syyte määrä nostaa lähiaikoina

KRP tutkii epäiltyä henkirikosta Somerolla – varusmiespalvelusta suorittanut nainen nähtiin viimeksi kotipihallaan kesäkuussa