Tatuoinneille on suuri kysyntä Kainuussa – uusi yritys tuo Kajaaniin ulkomaisia artisteja

Tatuoinnit ovat koko ajan yleisempiä myös ikäihmisillä.

tatuointi
Tony Raita tekee tatuointeja liikkeessään Lahdessa 13.9.2018.
Tatuointi on nykyään enemmän sääntö kuin poikkeus. Kuvituskuva. Katriina Laine / Yle

Kainuussa on useita tatuointiyrityksiä, mutta kysyntää olisi enemmänkin. Tatuointiartistin tuoliin pääsemistä voi joutua odottamaan kuukausikaupalla esimerkiksi Kajaanissa.

Kajaaniin avataan marraskuun alussa uusi tatuointistudio, jonka tarkoitus on tuoda Kainuuseen myös ulkomaisia tatuointiartisteja.

– Haluamme panostaa laatuun ja varsinkin realistiseen taiteeseen. Nykyään tatuointeja voi tehdä ihan valokuvantarkasti, Goya Ink Oy:n yrittäjä Mira Güratli kertoo.

Muun muassa Ukrainasta, Venäjältä, Liettuasta ja Latviasta tulevat artistit viipyvät Kajaanissa yhdestä kolmeen kuukautta, ja tatuointeja tehdään myös iltaisin ja viikonloppuisin. Yrittäjillä on uskoa siihen, että uusi yritys otetaan hyvin vastaan.

– Uskon, että meille on täällä tilaa ja muiden artistien vastaanotto on ollut oikein hyvä, Güratli sanoo.

Güratlin mukaan Kainuussa kuin myös muualla Suomessakin tatuointeja otetaan koko ajan enemmän ja matalammalla kynnyksellä.

– Nykyään on melkein harvinaisempaa, että ihmisellä ei ole tatuointeja. Sairaaloissakin on hoitajia ja lääkäreitäkin, joilla on tatuointeja. Tatuoinnillahan voi koristaa ihoaan ihan samalla lailla kuin koruillakin.

Nuorten lisäksi myös ikäihmiset uskaltautuvat nykyään tatuoitavaksi.

– Ikäihmisten nuoruudessa tatuointeja oli ehkä vain merimiehillä ja vangeilla, mutta enää tatuointeihin ei liity paheksuntaa ja iäkkäämmätkin uskaltavat ottaa kuvia, Güratli kertoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)