Hyppää sisältöön

Peugeot ja Fiat Chrysler yhdistyvät – Syntyy maailman neljänneksi suurin autoyhtiö

Yhtiöiden välisissä neuvotteluissa on sovittu, ettei yhtään tehdasta suljeta.

Fiat Pandan valmistusta Puolassa Tychyn tehtaalla. Kuva: Bartek Wrzesniowski / Alamy

Autonvalmistajat Fiat Chrysler ja PSA Peugeot yhdistyvät. Asiasta on sovittu molempien yhtiöiden johtokunnissa. Ne ovat antaneet neuvottelutiimeilleen valtuudet saattaa neuvotteut päätökseen ja tehdä fuusiosta sitovat sopimus.

Fuusio toteutetaan siten, että Hollantiin perustetaan yhteisyritys, jonka osakekanta jakautuu puoliksi molempien emoyhtiöiden osakkeenomistajien kesken.

Fuusion seurauksena syntyy maailman neljänneksi suurin autonvalmistaja, jonka vuosittainen myyntitulo nousee 170 miljardiin euroon. Liikevoiton toivotaan nousevan 11 miljardin euron tasolle. Suurimmat yhtiöt ovat (siirryt toiseen palveluun) Toyota, Volkswagen ja Hyundai/Kia.

Yhdistyminen tuottaa 3,7 miljardin euron säästöt huolimatta siitä, ettei yhtään tehdasta ole aikomus sulkea. Tämä huojentaa erityisesti ranskalaisia ja italialaisia ammattiliittoja.

Peugeotin toimitusjohtaja Carlos Tavares nousee uuden yrityksen toimitusjohtajaksi, kun taas Fiat Chryslerin hallituksen puheenjohtajasta John Elkannista tulee hallituksen puheenjohtaja.

Uuden yhtiön sanotaan kykenevän vastaamaan sähköisen autoilun, tietoverkkoliitännän ja autonomisen autoilun haasteisiin nopeasti ja kustannustehokkaasti.

31.10. klo 13.50 Korjattu John Elkannin nimen kirjoitusasu ja titteli.