Säveltäjä Outi Tarkiainen sai Lapin taidepalkinnon

Outi Tarkiaiselle annettiin tunnustus kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävästä työstä monimuotoisen musiikin säveltäjänä.

taidepalkinnot
Säveltäjä Outi Tarkiainen
Säveltäjä Outi Tarkiainen. Sirkku Savusalo / Yle

RovaniemiLapin taidetoimikunta on palkinnut säveltäjä Outi Tarkiaisen kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävästä työstä säveltäjänä. Palkinnon arvo on 5 000 euroa.

Taidepalkinto jaettiin torstaina Rovaniemellä Lapin kamariorkesterin konsertissa Korundissa.

Toimikunnan mukaan Outi Tarkiaisella (siirryt toiseen palveluun) on jo 34-vuotiaana merkittävä ura kansallisesti ja kansainvälisesti. Tarkiainen on säveltänyt muun muassa orkesteriteoksia, konserttoja, laulusarjoja, kamarimusiikkia ja jazzia. Hänellä on vireillä useita sävellystilauksia sekä kotimaassa että ulkomailla.

Hänen sävellyksiään ovat esittäneet kotimaassa esimerkiksi Lapin ja Keski-Pohjanmaan kamariorkesterit sekä Oulu Sinfonia, Tapiola Sinfonietta ja Avanti! Ulkomailla Tarkiaisen sävellyksiä on kuultu useissa maissa Yhdysvalloista Venäjälle.

Tarkiainen sanoo, että hän on hyvin yllättynyt, hämmentynyt ja ilahtunut taidepalkinnosta.

– Lappi on minulle tärkeä ihmisenä ja lappilaisena. Tuntuu ihanalta, että oma alue tukee ja ottaa omakseen.

Kansainvälisestä huomiosta huolimatta Tarkiainen haluaa pysyä Lapissa, koska se ei rajoita häntä taiteilijana vaan päinvastoin tukee.

– Lapissa on mahdollista tehdä mitä vaan. Täällä on tilaa ajatuksille – ja rohkeudellekin.

Lapin taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle.

Haluatko lukea lisää uutisia läheltäsi? Lataa Yle Uutisvahti (siirryt toiseen palveluun).

Joko olet tilannut uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun)? Läheltä-osiosta löydät oman seutusi.