Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden neuvotteluissa ei syntynyt sopua määräaikaan mennessä

Kiky-tunneista ei ole päästy yksimielisyyteen. Teollisuusliitto kertoo perjantaina jatkotoimista.

työehtosopimukset
Teknologiateollisuus ry ja Teollisuusliitto ry aloittivat 29. elokuuta 2019 Etelärannassa Helsingissä neuvottelut työehtosopimuksen uudistamisesta.
Teollisuusliitto ja työnantajat ovat etsineet ratkaisua työaikakiistaan yli kahden kuukauden ajan.Laura Hyyti / Yle

Teollisuusliitto ja työnantajien Teknologiateollisuus eivät päässeet torstaina neuvotteluratkaisuun. Alan työehtosopimukset päättyvät torstaina. Saman tien loppuu työrauhavelvoite.

Neuvottelut ovat tärkeät, koska ne avaavat neuvottelukierroksen. Teollisuuden palkankorotukset määrittävät muiden alojen palkankorotusten tason.

Osapuolten näkemysero niin kutsuttujen kiky-tuntien jatkosta on ratkaisematta, eikä esimerkiksi palkankorotuksista ole siksi voitu kunnolla edes neuvotella.

Teollisuusliitto harkitsee painostustoimia huomenna perjantaina.

On myös mahdollista, että osapuolet jatkavat neuvotteluja ilman työtaisteluvaroituksia. Tämä on työantajaa edustavan Teknologiateollisuuden toive.

Neuvottelujen vaikein lukko on kolme vuotta sitten solmittuun kilpailukykysopimukseen sisältynyt 24 tunnin palkaton lisätyöaika. Työnantaja vaatii, että työajan pidennys jää tavalla tai toisella pysyväksi. Palkansaajien Teollisuusliitto ei tähän suostu.

Lue lisäksi:

Syksyn palkkaneuvottelujen avainkysymys: Kuka avaa kiky-tuntien umpisolmun?