Iisalmen seurakunta jakaa jouluavustuksia vähävaraisille yksin asuville ja lapsettomille pariskunnille: "Haluamme tukea niitä, jotka jäävät vähemmälle huomiolle"

Avustuksen avulla voi vaikkapa ostaa joulukinkun tai lahjoja lapsenlapselle.

Iisalmen seurakunnan jouluavustusten avulla yksin asuvat tai lapsettomat pariskunnat voivat esimerkiksi ostaa jouluruokia. Kuvituskuva. Kuva: Nella Nuora / Yle

Iisalmen seurakunta jakaa tänä vuonna jouluavustusta vähävaraisille yksin asuville ja lapsettomille pariskunnille. Iisalmen seurakunnan johtavan diakoniaviranhaltijan Anne Pulkan mukaan näin haluttiin osoittaa erityistä tukea niille, joiden ongelmat jäävät usein vähemmälle huomiolle.

– Joulun aikaan ihmiset haluavat antaa lahjoituksia etenkin vähävaraisille lapsiperheille ja se on hyvä ja oikein. Me halusimme nyt juuri tästä syystä kohdentaa avun niille, joita ei erityisesti muisteta.

Jouluavustusta voi hakea Iisalmen seurakunnan nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun) löytyvällä lomakkeella, mutta myös paperisia hakemuksia saa palvelutoimistosta ja aluekeskusrekisteristä.

Hakemus on tehtävä 30. marraskuuta mennessä. Avustuspäätöksestä ilmoitetaan 13. joulukuuta mennessä. Avustukset riippuvat hakemusten määrästä ja laadusta, mutta joka tapauksessa kyse on melko pienistä summista.

– Jo muutamalla kympillä on iso merkitys. Tarkoituksena on, että avustuksen avulla voisi hankkia vaikka joulukinkun tai lahjoja lapsenlapsille, Pulkka kertoo.