1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. glögi

Joko aloitit glögikauden – mitä jos tekisitkin sen itse Puoli seiskan ohjeella? Nappaa tästä resepti

Itse tehty glögi valmistuu nopeasti ja yksinkertaisista raaka-aineista.

Sommelier Toni Feri suunnittelee joka vuosi glögireseptin omalle ravintolalleen. Nyt hän teki sellaisen myös Puoli seitsemän -ohjelmalle. Kuva: Thomas Hagström / YLE

Nyt on aika ottaa esiin maustelaatikko ja kattila ja valmistaa glögiä. Joulunajan suosikkijuoma on parasta itse tehtynä.

Sommelier Toni Feri kehitteli Puoli seiskan tyyliin sopivan reseptin.

Tarvitset:

Kourallinen kuivattua mustaherukanlehteä

Ripaus mesiangervoa (voi korvata neilikalla)

4 tähtianista

4 kanelitankoa

7,5 dl Kylmäpuristettua sokreoimatonta mustikkamehua

2,5 dl Mustaherukkamehutiivistettä

Lisäksi:

Punaviiniä

Koristeeksi:

Kuivattuja metsämarjoja

Manteleita

Tee näin:

Mittaa mehut ja mausteet kattilaan. Anna kiehua 10-15 minuuttia. Siivilöi mausteet pois ja pullota.

Valmiin glögin voi tarjoilla voi tarjoilla punaviinin kanssa siten, että annoksesta neljäsosa on punaviiniä ja loput valmista glögiä.

Kiehuvan kuuman glögin voi kaataa huoneen lämpöisen punaviinin kanssa mukiin, jolloin juoma on lähes heti sopivan lämmintä juotavaksi. Halutessaan punaviinin voi lämmittää myös erikseen.

Lapsille tarjoiltaessa glögiä kannattaa jatkaa pienellä määrällä vettä.

Valmis glögi säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa kahden viikon ajan.