Kotimaisten matkailijoiden määrä on kasvussa Kanta-Hämeessä

Ulkomaisten matkailijoiden vierailut Kanta-Hämeen hotelleissa vuonna 2019 ovat puolestaan käyneet entistä harvinaisemmiksi.

hotellit
hotellihuone
Helsingissä ja Tampereella hotellihuoneet ovat yöpyjälle tiukemmassa kuin Hämeenlinnassa.Marjut Suomi / Yle

Hämeenlinnassa kotimaisten matkailijoiden hotelliyöpymisten määrä on vuoden 2019 tammi-syyskuussa kasvanut jopa 10 prosenttia vuoden 2018 vastaavasta ajasta.

Myös koko Kanta-Hämeessä kotimaisten matkailijoiden määrä on ollut kasvussa vuoden 2019 aikana. Tilastokeskuksen 31. lokakuuta matkailutilaston mukaan ulkomaisten matkailijoiden määrä on puolestaan vähentynyt vuodesta 2018 niin koko Kanta-Hämeessä kuin Hämeenlinnassa.

Vuoden 2019 tammi-syyskuussa Kanta-Hämeessä on tehty lähes 262 000 hotelliyöpymistä. Määrä on runsaat 4 prosenttia enemmän kuin vuoden 2018 vastaavana aikana ollut matkailijamäärä.

Kanta-Hämeen hotelleissa on tilaa ja huoneet kohtalaisen edullisia

Hotellihuoneen keskimääräinen vuorokausihinta maakunnan hotelleissa on ollut tänä vuonna noin 50,00 euroa huoneelta. Koko maassa hotellihuoneen vuorokausihinta on ollut vuonna 2019 57,80 euroa huoneelta.

Kanta-Hämeessä hotellien huoneiden käyttöaste on selvästi pienempi kuin lähikaupungeissa Tampereella, Lahdessa ja Helsingissä. Kanta-Hämeessä hotellihuoneiden käyttöaste on hieman alle 40 prosenttia.

Hotellihuoneita Kanta-Hämeessä on kaikkiaan noin 1500.