1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Keitele

Keitele päätti 60 vuotta sitten, että kunnan kouluissa ja laitoksissa käytetään pelkkää voita – nyt päätös aiotaan vihdoin kumota

Keiteleellä on noudatettu kunnanvaltuuston päätöksestä huolimatta jo vuosikausia virallisia ravitsemussuosituksia.

Keitele
Puinen voiveitsi ja kaksi leivänpalaa.
Keiteleellä aiotaan kunnan 140-vuotisjuhlan kunniaksi kumota 60 vuotta vanha päätös, jonka mukaan kunnan kouluissa laitoksissa käytetään paistinrasvoja lukuun ottamatta pelkkää voita.Ismo Pekkarinen / AOP

Pohjoissavolainen Keiteleen kunta aikoo kumota lähes kuusikymmentä vuotta vanhan voin käyttöä koskevan päätöksen.

Keiteleen kunnanvaltuusto päätti vuonna 1961, että kunnan kouluissa ja laitoksissa siirrytään käyttämään paistinrasvoja lukuun ottamatta yksinomaan voita.

Nyt Keiteleen kunnanvaltuuston 140-vuotisjuhlakokouksessa aiotaan viimein kumota kyseinen päätös ja siirtyä kunnan päättäjienkin virallisella vahvistuksella noudattamaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksia (siirryt toiseen palveluun).

Keiteleen ruokapalvelupäällikkö Ritva Hytönen sai tietää vuoden 1961 päätöksestä vasta pari viikkoa sitten. Hänen mukaansa kunnassa on noudatettu jo vuosikymmeniä virallisia ravitsemussuosituksia ja kouluissa on näin ollen käytetty pehmeää rasvaa.

– Vanhusten hoivakodeissakin on hiljalleen siirrytty käyttämään pehmyttä rasvaa, mutta siellä on vielä Oivariiniakin tarjolla leivän päälle ja puuron voisilmäksi.

Hytösen mukaan voin käyttöä koskevan päätöksen kumoaminen on tietynlainen vitsi juhlavaltuuston kokoukseen.

– Tässä on tietämättään koko työuran toiminut kunnanvaltuuston päätöksen vastaisesti, Hytönen nauraa.