Postin työriidan sovittelussa ei päästy eteenpäin

Seuraavaa tapaamisaikaa riidan osapuolten välille ei ole sovittu.

valtakunnansovittelijat
Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala (vas), Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen ja liittosihteeri Esko Hietaniemi Postin työehtosopimusneuvottelujen osapuolten tapaamisessa valtakunnansovittelijan toimistossa Helsingissä 31. lokakuuta.
Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala (vas), Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen ja liittosihteeri Esko Hietaniemi Postin työehtosopimusneuvottelujen osapuolten tapaamisessa valtakunnansovittelijan toimistossa Helsingissä 31. lokakuuta.Jussi Nukari / Lehtikuva

Postin työriidan sovittelu ei edennyt torstaina.

Valtakunnansovittelijan toimisto kertoo Twitterissä, että näkemyserot ovat niin suuret, ettei sovittelussa päästy eteenpäin.

Seuraavaa tapaamisaikaa riidan osapuolten välille ei ole sovittu.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn ja työnantajaliitto Paltan välistä työriitaa on ratkottu valtakunnansovittelijan johdolla viime viikon tiistaista lähtien.

Neuvotteluja ovat vaikeuttaneet erimielisyydet pakettilajittelijoiden tilanteesta. PAU ei hyväksy Postin päätöstä siirtää noin 700 pakettilajittelijaa Teollisuusliiton työehtosopimuksen piiriin marraskuun alusta alkaen. Posti pitää kuitenkin yhä kiinni työehtosopimuksen vaihdoksesta.

Jos työriita ei ratkea 11. marraskuuta mennessä, PAU aikoo aloittaa kahden viikon lakon. Lakko koskisi noin 9 000:ta työntekijää.

Lue myös:

Postin työriita siirtyy valtakunnansovittelijalle, työtaistelutoimista kerrotaan ensi viikolla: "Eläisitkö sinä 8,90 euron tuntipalkalla?"

Posti kohensi tulostaan – kärjistyvä kiista palkoista ja työehdoista voi vaikuttaa merkittävästi loppuvuoden tulokseen