Presidentti Trump muuttaa pysyvän osoitteensa New Yorkista Floridaan – Kuvernööri toivotti tervemenneeksi ja kuittasi veroista

Trump on viettänyt presidenttikautensa aikana paljon aikaa Floridassa Mar-a-Lagon kartanossaan.

Yhdysvaltain presidentti
Donald Trump
Presidentti Donald Trumpin mielestä New Yorkin poliittiset päättäjät eivät ole kohdelleet häntä hyvin.Jim Lo Scalzo / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa, että hän muuttaa pysyvän osoitteensa perheineen Floridaan Palm Beachille.

New Yorkin ja Trump Towerin taakseen jättävä Trumpin perhe tekee Palm Beachilla sijaitsevasta Mar-a-Lagon kartanostaan virallisesti uuden kotinsa. Trump on omistanut kiinteistön vuodesta 1985 ja on viettänyt presidenttikautensa aikana siellä paljon aikaa, enemmän kuin New Yorkin kodissaan.

– Huolimatta siitä, että maksan miljoonia dollareita kaupungille, osavaltiolle ja paikallisina veroina joka vuosi, sekä kaupungin että osavaltion poliittiset johtajat ovat kohdelleet minua todella huonosti, Trump twiittasi.

Donald Trump kasvoi New Yorkin Queensissä, josta muutti myöhemmin Manhattanille, missä nykyisin sijaitsee myös Trumpin kiinteistöimperiumin päämajana sekä miehen kotina toiminut Trump Tower.

Trump on ottanut paljon yhteen New Yorkin kaupungin pormestarin Bill de Blasion sekä osavaltion kuvernöörin Andrew Cuomon kanssa. Sekä de Blasio että Cuomo ovat demokraatteja, Trump republikaani.

– Tervemenoa. Ei Trump ole tänne mitään veroja maksanut kuitenkaan. Pitäkää hyvänänne, Florida, kuvernööri Cuomo kuittasi presidentille Twitterissä.

Lähteet: Reuters