Mattimyöhäiset ruuhkauttivat Helsingin osallistuvan budjetoinnin äänestyksen – järjestelmä hidasteli viimeisenä iltana

Helsingin OmaStadi-äänestyksessä annettiin pelkästään torstain aikana yli 10 000 ääntä.

Helsinki
Ilmakuva Helsingistä.
Helsingissä kaupunkilaiset äänestivät lokakuussa, mihin kaupungin osoittamat 4,4 miljoonaa euroa käytetään. Äänestettävät ehdotukset ovat helsinkiläisten itse ideoimia.Jaani Lampinen / Yle

Osallistuvan budjetoinnin OmaStadi-äänestykseen (siirryt toiseen palveluun) tuli Helsingissä viimeisenä päivänä äänivyöry.

Erilaisten parannusten ja hankkeiden ideointiin, suunnitteluun ja valintaan on osallistunut yli 69 000 kaupunkilaista.

Pelkästään torstain aikana annettiin yli 10 000 ääntä.

Viime hetken ryntäyksen vuoksi järjestelmässä oli illalla hitautta eivätkä kaikki halukkaat välttämättä päässeet antamaan ääntään.

Lisäaikaa äänestykselle ei kuitenkaan tässä vaiheessa luvata.

Tarkemmat tulokset ja toteutukseen etenevät suunnitelmat julkaistaan perjantaina puolilta päivin.

Parannuksia on äänestetty etenkin liikuntapaikkoihin ja puistoihin. Yksi suosituimmista ideoista on ollut puiden istuttaminen kaupunkiin.

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Kaupunki käyttää vuosittain 4,4 miljoonaa euroa kaupunkilaisten suunnitelmien toteuttamiseen.

Äänestysalueet Omastadi-projektissa Helsingissä 2019
Helsinki jaettiin äänestyksessä seitsemään alueeseen, joiden saamat rahasummat määräytyivät asukasluvun perusteella.Leena Luotio / Yle

*Lue lisää: *Ketkä voittavat, jos kaupunkilaiset saavat itse päättää julkisista varoista? "Ehdottaa sai mitä tahansa maan ja taivaan väliltä, ja niin tehtiinkin"