1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tulostiedot

YIT kasvatti liikevaihtoaan – Triplan vaikutus näkyy loppuvuonna

Yhtiö arvioi oikaistun liikevoittonsa paranevan loppuvuonna verrattuna viime vuoteen.

Helsingin Pasilaan noussut Tripla on YIT:n historian suurin projekti. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Rakennusyhtiö YIT:n oikaistu liikevoitto laski heinä–syyskuussa viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Liikevoitto oli nyt 25,7 miljoonaa euroa, kun sen vuosi sitten oli 31,4 miljoonaa. Yhtiö kasvatti liikevaihtoaan 10 prosentilla 807,5 miljoonaan.

Toimitusjohtaja Kari Kauniskangas totesi katsauksessaan, että yhtiön näkymät ovat positiiviset ja tilauskanta vahva. Oikaistun liikevoiton odotetaan paranevan loppuvuonna verrattuna viime vuoteen.

YIT:n suuri hanke viime aikoina on ollut Pasilan asemalla sijaitseva kauppakeskus Tripla, joka on saanut vauhdikkaan aloituksen. Kävijämäärä ylitti miljoonan rajan jo ensimmäisen toimintaviikon jälkeen.

Triplan vaikutus YIT:lle näkyy seuraavalla neljänneksellä, kun sijoitus arvostetaan käypään arvoonsa. Siitä on Kauniskankaan mukaan tulossa merkittävä positiivinen tulosvaikutus.

– Tripla on YIT:n historian suurin projekti ja kokonaisuudessaan meille hyvin kannattava. Projektin alkuperäinen kannattavuustavoite ylittyy, vaikka kolmannen neljänneksen kustannukset olivat ennakoitua suuremmat, Kauniskangas sanoi.