Moni autokoululainen opettelee liukkaalla ajoa enää vain simulaattorissa: "Pelkään, että tilastot kääntyvät taas huonoon suuntaan"

Reilu vuosi sitten tullut ajokorttilain uudistus on vähentänyt ajoharjoitteluratojen käyttöä.

ajo-opetus
Riihimäen ajoharjoittelurata
Riihimäen ajoharjoitteluradalla ajetaan liukasradan autoilla. Timo Leponiemi / Yle

Ajoharjoitteluratojen käyttö on vähentynyt ajokorttilain uudistuksen jälkeen. Viime vuoden heinäkuussa voimaan tullut uudistus sallii liukkaan kelin harjoittelun liukasratojen sijaan myös simulaattorilla.

Ennen uudistusta esimerkiksi Riihimäellä kävi harjoittelemassa 8 000 ajokorttioppilasta vuosittain, nyt määrä on pudonnut alle 4 000:een.

Riihimäen Ajoharjoittelukeskus Oy:n toimitusjohtaja Tomi Kemmo pelkää, että oikealla autolla harjoittelun väheneminen heikentää liikenneturvallisuutta.

Tomi Kemmo
Riihimäen liukasradan käyttäjät ovat vähentyneet alle puoleen. Maahanmuuttajat ovat kadonneet radalta kokonaan, sanoo Riihimäen Ajoharjoitteluradan toimitusjohtaja Tomi Kemmo.Timo Leponiemi / Yle

– Liukkaan kelin ajoharjoittelu tuli pakolliseksi 80-luvun lopulla. Jo kaksi vuotta myöhemmin tilastot näyttivät, että nuorten onnettomuudet vähenivät huomattavasti. Nyt pelkään, että tilastot kääntyvät taas huonoon suuntaan.

Tomi Kemmo on työskennellyt Riihimäen liukasradalla 20 vuotta. Hän on saanut liukasradalla harjoitelleilta hyvää palautetta.

– Simulaattorissa auton voi ajaa vaikka katolleen, ja kun painaa restart, meno jatkuu. Jos radalla ajat talvella lumihankeen, sitä joutuu lapiohommiin. Siinä on aika iso ero.

Koulutus väheni murto-osaan

Liikenneturvan toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen sanoo, että simulaattorin avulla saadaan tehtyä paljon toistoja kustannustehokkaasti. Esimerkiksi pimeällä ajon harjoittelua on vaikea toteuttaa kesäaikaan ilman simulaattoria.

Liukkaankelin harjoittelusta Tarvainen toteaa, että ajoharjoitteluradalla simuloidaan aitoa liukkautta.

Pimeän ajon harjoittelua simulaattorilla
Pimeän ajon harjoitteluun simulaattori on käytännössä ainoa vaihtoehto kesäaikaan.Timo Leponiemi / Yle

– Sillä ei saada samaa vaikutusta kuin oikealla autolla eli se on peruste rataharjoittelulle.

Tarvainen pitää viime vuoden kesällä ajo-opetukseen tulleita muutoksia isoina. Muutoksen jälkeen pakollinen koulutus väheni murto-osaan; teoriatunnit vähenivät 19 tunnista 4 tuntiin ja pakolliset ajotunnit 18 tunnista 10 tuntiin. Lisäopetusta voi toki ottaa, mutta moni pyrkii pääsemään opetuksessa halvemmalla.

– Ajotuntumaa saa kilometreillä. Opetuslupalaisilla on se etu, että he ajavat yleensä paljon enemmän kuin autokouluissa ajetaan.

Minimimäärällä ja mahdollisimman halvalla

Myös liikenneopettaja Marja Lindfors hämeenlinnalaisesta Autokoulu Top-Tenistä on huolissaan ajokorttiuudistuksen vaikutuksista nuorten liikenneturvallisuuteen. Lindforsia huolettaa simulaattorilla harjoitelleiden ajotaito erityisesti nyt, kun liukkaat kelit tulevat.

– Simulaattorilla ei pääse oikeaan tuntumaan liukkaudesta, nopeuden vaikutuksesta ja pysähtymismatkasta. Ne eivät ole todellisia siinä pelissä.

Lindfors perää vanhempien vastuuta lasten ajo-opetukseen, sillä jo nyt ajamiseen voi ottaa lisätunteja.

– Yleensä mennään vain minimillä eli pyritään ottamaan mahdollisimman halvalla se opetus.

Toistaiseksi ajokorttilain muutoksen vaikutuksista ei ole käytettävissä tilastotietoja tai edes vaikutusarvioita. Lakimuutoksessa muuttui niin monta yksityiskohtaa, että yksittäisen muutoksen vaikutuksesta on vaikea sanoa, huomauttaa Liikenneturvan Tarvainen.

– Ensimmäisen parin kuukauden aikana näkyy selvä piikki uusien ajokorttilaisten onnettomuuksissa. Vakavia onnettomuuksia sattuu eniten parin ensimmäisen vuoden aikana. Eniten nuoria kuolee suistumisonnettomuuksissa, kun ei hallitakaan auton nopeutta.

Vain nopeus ratkaisee liukkailla

Renkolainen Aki Nieminen ajoi liukkaan kelin harjoittelunsa Riihimäen liukasradalla.

Marja Lindfors ja Aki Nieminen
Liikenneopettaja Marja Lindfors toi renkolaisen Aki Niemisen Riihimäelle harjoittelemaan liukasradalla.Timo Leponiemi / Yle

– Huomaa heti nopeudesta, miten se vaikuttaa jarrutusmatkoihin ja väistöihin. Nopeuden vaikutuksen hahmottaa tässä varmasti paremmin kuin simulaattorilla.

Riihimäkeläinen Veera Känsälä piti liukasradalla harjoittelua jännittävänä ja havainnollistavana.

– Täällä sai hyvän kuvan siitä, millaista olisi ajaa vaikka liukkaalla jäällä. Talvella pitää varmasti kaksi kertaa miettiä, kuinka kovaa liikenteessä ajaa.

Riihimäen Ajoharjoittelukeskuksen toimitusjohtaja Tomi Kemmolla on yksi selkeä ohje liukkaille keleille.

– Nopeuden laskeminen. Mitään muuta konstia siihen ei ole. Vauhti pitää ennakoida kelin mukaan. Pienelläkin nopeuden pudotuksella on suuri merkitys auton hallittavuuteen ja varsinkin pysähtymismatkoihin.