Oulun Sykkelit kerätään talvivarastoon – tynkäkauden kokemukset analysoidaan ensi kesää varten

Seuraavan kerran Sykkelit ovat kaupunkilaisten käytettävissä seuraavan vuoden toukokuussa.

Kaupunkipyörät
Oulun kaupunkipyörät, sykkelit kerätään talveksi varastoon.
Sykkeleiden käyttökausi päättyi lokakuun lopussa. Talveksi pyörät viedään varastoon ja asennetan takaisin toukokuun alkuun mennessä.Risto Degerman / Yle

Kaupunkipyörien toimitusvaikeuksien takia lyhyeksi jääneen käyttökauden aikana pyörillä ehdittiin tehdä yhteensä noin 27 000 matkaa.

Puolasta toimitettujen pyörien käyttöönotto viivästyi ensin pari kuukautta. Pyörät toimivat kesän aikana pääasiassa hyvin, mutta niiden varausjärjestelmään liittyvä tietotekniikka aiheutti ongelmia varsinkin käyttöönoton alussa.

Liikenneinsinööri Harri Vaaralan mielestä lyhyeksi jääneestä käyttökaudesta jäi kuitenkin hyvät kokemukset sen jälkeen, kun homma saatiin pyörimään.

– Alkuvaikeuksia voitiin toki ennakoidakin, sillä koko kaupunkipyöräjärjestelmä oli oululaisille uusi asia, Vaarala kertoo.

Uudestaan Sykkelit ilmestyvät kaupunkikuvaan toukokuussa. Sitä ennen kuluneen kauden kokemukset analysoidaan ja sen perusteella päätetään muun muassa siitä, pitääkö asemaverkostoa muuttaa.

– Pientä justeerausta voidaan ehkä tehdä, mutta mitään suuria muutoksia tuskin tulee. Onhan se käyttäjienkin kannalta hyvä, että pyörät löytyvät sieltä, mistä niitä on jo totuttu löytämään, Vaarala tuumaa.

Vaaralan mukaan jonkin verran on ihmetelty myöhäistä käyttöönottoa, mutta sitä ei juuri voida aikaistaa.

– Jos pyörät otettaisiin käyttöön jo huhtikuun alussa, pitäisi niitä ruveta asentamaan jo maaliskuun puolessa välissä ja silloin ei ole mitään takeita siitä, että säät ja olot olisivat siihen sopivia, Vaarala sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)