Pohjois-Karjalan suurituloisimpien listalla ei suuria yllätyksiä – suurimmat tulot Eero Bromanilla

Ensimmäinen nainen löytyy listalta sijalta 16.

Verotiedot
Dörren till en skattebyrå.
Vuoden 2018 verotiedot julkaistiin maanantaina.Yle/ Axel Nurmio

Pohjois-Karjalan kaksi suurituloisinta vuonna 2018 ovat Broman Group oy:n hallituksen puheenjohtaja Eero Broman ja Broman yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Harri Broman. Eero Bromanin ansio- ja pääomatulot olivat runsaat 6 700 000 euroa, ja Harri Bromanin tulot runsaat 5 800 000 euroa.

Myös tulolistan seuraavilta sijoilta löytyy maakunnan yrityselämästä tuttuja nimiä.Sijoilla kolme ja neljä ovat auto- ja maanrakennusalalla toimivan E. Hartikaisen Konsta Hartikainen ja Arto Hartikainen.

Voit katsoa Suomen ja Pohjois-Karjalan suurituloisimpien nimilistat Ylen Verokoneesta.

Pohjois-Karjalassa tulolistan kärkipäässä on perinteisesti ollut maakunnan yrittäjäsukuja: Laakkoset, Bromanit, Hartikaiset ja Kakkoset. Niin on tänäkin vuonna.

Yrityskaupoilla listalle nousi ainakin Porokylän leipomon myynyt Timo Väänänen. Hän löytyy listan sijalta viisi, ja hänen ansio- ja pääomatulonsa olivat runsaat 3 600 000 euroa.

Ensimmäinen nainen listalla löytyy sijalta 16. Hän on Linnunmaa Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Eeva Punta. Kolmenkymmenen suurituloisimman listalla Pohjois-Karjalassa on kaikkiaan kuusi naista.

Ansiotulolistan kärjessä apteekkari, kuusi kieltänyt tietojen luovuttamisen

Pelkkien ansiotulojen eli lähinnä palkkatulojen perusteella suurituloisempien lista näyttää hieman toisenlaiselta. Ansiotulojen perusteella listan kärjessä on apteekkari Kirsti-Liisa Mustonen. Hänen ansiotulonsa olivat lähes 426 000 euroa.

Toisena listalla on lukkovalmistaja Abloyn toimitusjohtaja Jari Toivanen runsaan 408 000 euron tuloilla. Kolmantena ansiotulojen listalla on Matti Lahtinen ja neljäntenä joensuulainen eläinlääkäri Jari Aho.

Verottaja julkaisi viime vuoden verotilastot tänään. Varakkaat, yli 100 000 euroa tienanneet suomalaiset ovat pystyneet tänä vuonna ensimmäistä kertaa eväämään tietojensa luovuttamisen medialle.

Pyynnön tietojen salaamisesta teki määräaikaan mennessä yli 230 henkilöä. Heidän nimiään ei löydy median julkaisemista verotilastoista. Pohjois-Karjalassa tietojensa luovuttamisen on kieltänyt kuusi ihmistä.

Lue lisää:

Katso suurituloisimpien lista – Supercellin Ilkka Paananen oli viime vuonnakin eniten tienannut suomalainen

Uutista korjattu 4.11.2019 kello 10:08 ansiotulolistan kärjen osalta.