Kuusi epäiltynä työpaikkakiusaamisesta Turun poliisilaitoksella, mukana myös ylintä johtoa – tapaus siirtyy syyteharkintaan

Tutkinnanjohtajan tiedotteen mukaan nimikkeinä on muun muassa virkavelvollisuuden rikkominen, työsyrjintä ja työsuojelurikos.

Syyteharkinta
Lounais-Suomen poliisiaseman seinä.
Arkistokuva.Kalle Mäkelä / Yle

Turun poliisilaitoksella on epäilty tapahtuneen työpaikkakiusaamista. Asian esitutkinta on valmistunut, ja asia on siirretty syyteharkintaan Länsi-Suomen syyttäjäalueelle.

Kaikki epäillyt ovat poliiseja, kertoo tutkinnanjohtaja Antti Virtanen. Mukana on myös poliisilaitoksen ylintä johtoa.

Tapaus ei liity keväällä ratkaistuun kiusaamisjuttuun, joka ei edennyt syyttäjälle. Kyse on kuitenkin samaan aikaan vireille tulleesta toisen poliisimiehen tekemästä kantelusta.

Työpaikkakiusaamisen osalta nimikkeeksi on kirjattu virkavelvollisuuden rikkominen, työsyrjintä ja työsuojelurikos. Asiaan on kirjattu muitakin epäiltyjä rikosnimikkeitä.

Asia on siirretty syyteharkintaan kuuden epäiltynä kuullun henkilön osalta. Kaikki epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä asiassa mihinkään rikokseen.

Lounais-Suomen poliisin viestintäpäällikkö Anna Saarenoja toteaa, että epäilyn alaisena olevat poliisilaitoksen johtajat eivät voi kommentoida asiaa, koska ovat itse epäiltyjä. Saarenojan mukaan tapaus liittyy aiempiin, jo julkisuudessa olleisiin kiusaamisepäilyihin.

Juttua korjattu kello 15.04. Tiedotteen lähetti Syyttäjälaitos, ei poliisi.

Päivitys kello 15.56. Lisätty poliisin viestintäjohtajan kommentit.

Lue lisää:

Lounais-Suomen poliisilaitoksen päälliköiden kiusaamisepäilyt eivät etene syyttäjälle