Suuren kuljetusfirman petosvyyhdin tutkinta valmistui – Entistä Suomen-maajohtajaa epäillään miljoonapetoksesta

Tutkinta on kestänyt kaksi vuotta ja vaatinut kansainvälistä yhteistyötä.

rikokset
Poliisin hihamerkki
Poliisi epäilee miljoonapetosta.Marja Väänänen / Yle

Vantaalla vaikuttaneen konserniyhtiön maajohtajaa epäillään osallistumisesta laajaan petosrikoskokonaisuuteen, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisi. Poliisi epäilee, että kansainvälisen logistiikka-alan yrityksen liiketoiminnassa on tehty petoksia yli 1,2 miljoonan euron edestä.

Poliisi epäilee yrityksen entisen maajohtajan ja muiden tahojen käyttäneen ja ohjanneen varoja perusteettomasti toisille yhtiöille, joista osa oli maajohtajan hallinnassa. Epäiltyjä on yhteensä lähes 20.

Kyse on tavarankuljetukseen erikoistuneen Danxin entisestä Suomen-maajohtajasta. Juttua on tutkittu vuosina 2017–2019 ja jutussa on tehty myös kansainvälistä yhteistyötä viranomaisten kesken.

Poliisi uskoo mittavan tutkinnan päätteeksi, että Danxia on ylilaskutettu ja laskutettu perusteettomasti.

– On syytä epäillä, että varat ovat päätyneet joko hänelle tai hänen lähipiirinsä hyödyksi. Tutkinnanjohtajan näkemyksen mukaan hänet voisi luokitella selvästi pääepäillyksi, rikoskomisario Mikko Kiiski Itä-Uudenmaan poliisista sanoo.

Ylilaskutuksen ja perusteettoman laskutuksen lisäksi epäillyt petokset liittyvät myös ajoneuvojen vuokrauksiin, rakennusurakoihin sekä maa-alueiden vuokraukseen.