1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Paavo Väyrynen

Paavo Väyrynen jättää puoluepolitiikan ainakin kahdeksi vuodeksi – "En usko, että Keskustassa edelleenkään olisi vaikuttamisen mahdollisuuksia."

Väyrysen mukaan häntä on viime aikoina kehotettu palaamaan mukaan keskustan toimintaan.

Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen Puolen Suomen vaalitentissä 1. huhtikuuta.
Paavo Väyrynen kertoo kuitenkin voivansa toimia keskustan puoluejohdon ja järjestöväen konsulttina, jos häntä halutaan kuulla.Yle

Pitkän linjan poliitikko Paavo Väyrynen aikoo pysyä seuraavat kaksi vuotta puoluepolitiikan ulkopuolella. Hän kertoo tiedotteessaan harkitsevansa asiaa sen jälkeen uudelleen.

– Viime eduskuntavaalikauden mittaan kävi ilmi, että puoluepolitiikan ja parlamentaarisen järjestelmän kautta minulla ei ollut ainakaan silloin mahdollisuuksia vaikuttaa Suomen, Euroopan ja ihmiskunnan tulevaisuuteen, Väyrynen kirjoittaa tiedotteessaan.

Hän kertoo pohtineensa tulevaisuuden vaihtoehtoja kesän ja syksyn aikana.

Väyrysen mukaan häntä on viime aikoina kehotettu palaamaan mukaan keskustan toimintaan myös Tähtiliikkeen aktiivien toimesta.

– Ainakaan toistaiseksi en aio sitä tehdä. En usko, että keskustassa edelleenkään olisi vaikuttamisen mahdollisuuksia meille, jotka emme hyväksyneet viime vaalikauden politiikkaa, Väyrynen kirjoittaa.

Keskustan nykyjohdolle hieman kiitosta

Väyrynen ei usko, että keskusta voisi nykymenolla nousta takaisin suurten puolueiden joukkoon.

Puolueen uuden johdon kannanotoissa hän näkee myönteisiä piirteitä, mutta hänen mielestään tiliä menneeseen ei ole tehty.

– Tehdyt virheet on tunnustettava, että ne voitaisiin korjata, hän kirjoittaa.

Vaikka Väyrynen aikoo pysyä puoluepolitiikan ulkopuolella, jättää hän oven hieman raolleen politiikan suuntaan.

– Toimin kyllä mielelläni keskustan puoluejohdon ja järjestöväen konsulttina, jos arvioitani ja mielipiteitäni halutaan kuulla, Väyrynen kertoo.

Lue seuraavaksi