1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Greta Thunberg

Greta Thunberg huomasi olevansa väärällä mantereella: "Matkustin väärään suuntaan" – YK:n ilmastokokous järjestetään Chilen sijaan Espanjassa

Chile perui kokouksen järjestämisen levottomuuksien vuoksi. Madridissa kokoustetaan 2.–13. joulukuuta.

Greta Thunberg
Greta Thurnberg  saapui purjeveneellä Yhdysvalloissa.
Greta Thurnberg saapui elokuun 28. päivä purjeveneellä Yhdysvaltoihin.Corey Sipkin / EPA

YK:n tuleva ilmastokokous järjestetään Chilen sijaan Espanjassa. Chile ilmoitti aiemmin tällä viikolla peruvansa joulukuussa pidettäväksi aiotun suuren ilmastokokouksen Santiagossa puhjenneiden rajujen mielenosoitusten vuoksi.

Tänään perjantaina YK tiedotti, että COP25-kokous järjestetään Madridissa (siirryt toiseen palveluun) Espanjan tarjouduttua uudeksi kokousisännäksi.

Ilmastokokous pidetään 2.–13. joulukuuta. Kyseessä on vuosittain järjestettävä kokous. Viime vuonna kokouspaikkana oli Puolan Katowice.

Ilmastoaktivisti Greta Thunbergille äkillinen kokouspaikan vaihtaminen on tuonut logistisia ongelmia. Thunberg ei käytä lentokonetta, joten hänen on nyt löydettävä vähäpäästöinen tapa matkustaa Chilen sijasta Espanjaan.

Twitterissä Thunberg kyselee nyt apua matkalleen uuteen kohteeseen.

– Olen matkustanut väärään suuntaan, Thunberg kirjoittaa.

Thunberg matkusti elokuussa Yhdysvaltoihin kilpapurjeveneellä ja hänen oli määrä jatkaa Pohjois-Amerikasta matkaansa joulukuuksi Etelä-Amerikkaan.

Lue myös:

Nyt on tavoitteet ja säännöt, mutta millaisiin ilmastotekoihin maat ryhtyvät käytännössä? Näin ympäristöjärjestöissä arvioidaan ilmastoneuvotteluiden lopputulosta

Puolan ilmastokokouksessa syntyi sopu – maille puristettiin yhteiset säännöt päästövähennysten valvontaan

Lähteet: AP, AFP

Lue seuraavaksi