1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jalkapallo

Huuhkajien luotsi Markku Kanerva rentoutuu kylvyssä: "Jotain pientä vaahtoa, musat soimaan ja ajatukset pois jalkapallosta"

Suomen jalkapallomaajoukkue kohtaa Liechtensteinin parin viikon päästä, silloin voi ratketa mahdollinen historiallinen EM-kisapaikka.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva Puoli seitsemän -ohjelman studiossa.
Opettajanakin töitä tehneelle Kanervalle tuli nuorena miehenä eteen pulma, kun piti opettaa aloitussilmukan tekeminen. Miten virkkaaminen sujuu nyt?

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva julkistaa joukkueen tärkeään kotiotteluun Liechtensteinia vastaan ensi viikon keskiviikkona.

– Joku on sanonut, että voittavaa joukkuetta ei kannata vaihtaa. Eli nyt täytyy miettiä, kuinka paljon lähden tuohon muutoksia tekemään. Muutama kysymysmerkki on nyt ilmassa eli muutama toipilas.

Kanerva muistuttaa, että vaikka nyt puhutaan vain Liechtenstein-pelistä, tulossa on peli myös Kreikkaa vastaan. Senkin kokoonpanoa pitää nyt pohtia ja mahdollisia taktisia variaatioita.

Sää voi tuoda oman lisäjännityksensä parin viikon päästä pelattavaan kotipeliin – silloin eletään kuitenkin jo marraskuun puoltaväliä. Kanerva kertookin seuraavansa kiinnostuksella myös tulevia sääennusteita.

Kumiankkoja lahjaksi faneilta

Puoli seitsemän -ohjelmassa vieraillut Kanerva kertoi myös nauttivansa pelimatkoilla ja leireillä rentouttavista kylpyhetkistä.

– Mikä sen mukavampaa kuin hotellihuoneelle palatessa laittaa kylpyvesi valumaan. Jotain pientä vaahtoa, musat soimaan ja ajatukset pois jalkapallosta.

Kanerva nauraa, että pientä kuittailua kylpyhetkistä on saattanut joskus tulla, jos hän on tullut myöhässä illalliselle.

Sen verran hyvin tieto Huuhkaja-luotsin kylpemisinnostuksesta on jo levinnyt, että hän sai lahjaksi Suomen maajoukkueen kannattajat -yhdistykseltä 23 pientä kylpyankkaa.

Millaiset pisteet "Rive" Kanerva antoi Puoli seiskan tekemästä kannustuslaulusta Huuhkajille? Katso koko lähetys:

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva Puoli seitsemän -ohjelmassa.