Beto O'Rourke jättää demokraattien presidenttikisan Yhdysvalloissa

O'Rourken kannatus ja kampanjarahoitus ovat huventuneet viime kuukausien aikana.

Yhdysvallat
Beto O'Rourke ilmoitti torstaina lähtevänsä mukaan demokraattien presidenttikisaan. Tässä hän El Pasossa senaattorikampanjansa aikaan marraskuussa 2018.
Beto O'Rourke ilmoitti jättäytyvänsä pois tulevasta presidenttikisasta.Larry W. Smith / EPA

Yhdysvalloissa kisa demokraattien presidenttiehdokkaasta menetti yhden kilpailijan, kun texasilainen Beto O'Rourke ilmoitti jättäytyvänsä pois.

O'Rourke ilmoitti asiasta viestipalvelu Twitterissä.

O'Rourke kiitteli kannattajiaan ja kampanjatyöntekijöitään usean Twitter-viestin verran. Hän myös kannusti ihmisiä työskentelemään sen eteen, että demokraattien joukosta löytyy ehdokas päihittämään istuvan presidentin Donald Trumpin.

– Voin omasta kokemuksestani kertoa, että kuka tahansa heistä tulee olemaan hyvä vaihtoehto ja tulen ylpeänä tukemaan häntä, O'Rourke kirjoitti.

O'Rourkella on ollut vaikeuksia saada jalansijaa demokraattien varsin ruuhkaisessa presidenttikisassa, johon hän lähti mukaan viime maaliskuussa.

Hän onnistui haastamaan texasilaissenaattori Ted Cruzin viime vuoden välivaaleissa, mutta hävisi senaattorin pestin.

Kisa toi kuitenkin O'Rourkelle nimeä, sillä hän onnistui pääsemään vain kolmen prosenttiyksikön päähän Cruzin tuloksesta – demokraattina Yhdysvaltain suurimmassa republikaaniosavaltiossa.

O'Rourke hyödynsi senaattorikampanjassaan onnistuneesti sosiaalista mediaa, innosti nuoria ja vähemmistöjä ja keräsi huimat 80 miljoonaa dollaria kampanjarahaa.

O'Rourke ei ole kuitenkaan saanut vastaavaa nostetta aikaan lähestyvien presidentinvaalien alla, vaan hänen sekä kampanajarahoituksensa että kannatuksensa on vähentynyt merkittävästi viime kuukausien aikana.

Lue myös:

Ex-punk-rokkari Beto O'Rourke mukaan Trumpin haastajakisaan(14.3.)