Israelin ilmavoimat iskivät Gazaan vastauksena rakettituleen

Uutistoimistojen mukaan Gazan puolelta ammuttiin yhteensä kymmenen rakettia Israeliin.

Palestiinalaisnaiset osoittivat mieltään perjantaina Israelin-rajalla. Kymmeniä loukkaantui perjantain mielenosoituksissa, jonka jälkeen Gazan puolelta ammuttiin raketteja Israeliin. Tämän jälkeen Israel kosti ilmaiskulla. Kuva: MOHAMMED SABER / EPA

Israelin ilmavoimat iskivät Gazan alueen sotilaskohteisiin varhain lauantaiaamuna, kertoo uutistoimisto AP. Israelin puolustusvoimat kertoo viestipalvelu Twitterissä, että iskut ovat vastaus myöhään perjantaina tehtyihin ohjusiskuihin.

Uutistoimistojen mukaan Gazan puolelta ammuttiin yhteensä kymmenen rakettia Israeliin. Israelin puolustusvoimat kertoi torjuneensa ohjuksista kahdeksan. Yhden talon kerrotaan saaneen osuman ohjuksista, mutta ihmisuhreista ei ole raportoitu.

Israelin puolustusvoimat julkaisi videon raketti-iskun torjunnasta Twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

Mikään palestiinalaisryhmittymä ei ole ilmoittautunut ohjusiskun tekijäksi. Israel syyttää iskusta islamistijärjestö Hamasia. Uutistoimisto AP:n mukaan Hamas on kertonut olevansa sitoutunut epäviralliseen aselepoon, mutta pienemmät ryhmittymät saattavat joskus toimia itsenäisesti ilman Hamasin hyväksyntää.

Gazan terveysviranomaisten mukaan kymmeniä ihmisiä loukkaantui ammuskeluissa Gazan ja Israelin välisellä raja-aidalla järjestetyissä mielenosoituksissa.

Hamas on organisoinut viikoittaisia mielenosoituksia Gazan ja Israelin rajalle viime vuodesta lähtien vastustamaan 12 vuotta kestänyttä saartoa.

AFP:n mukaan Israelin armeijan raportoi rakettitulesta myös torstaina. Sitä ennen ohjustenvaihtoa ei ollut tapahtunut sitten syyskuun 12. päivän.

Tuolloin samana päivänä Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu varoitti, että sotilasoperaatio Gazassa voi olla maalle ainoa vaihtoehto yrittää lopettaa raketti-iskut maata kohtaan.

Lue myös: