Itäsaksalainen Dresden julisti "natsihätätilan" – Kaupunginvaltuutettu: Meidän on tehtävä jotakin natsiongelmalle

Kaupunki on islaminvastaisen Pegida-liikkeen alkukoti

Dresden
Valtava ihmisjoukko heiluttaa Saksan lippuja ja muita lippuja.
Pegidan kannattajat viettivät Dresdenissä lokakuussa 2018 liikkeensä neljävuotisjuhlaa. Rex Features / All Over Press

Saksan itäosassa sijaitseva Dresdenin kaupunki julisti tällä viikolla "natsihätätilan" demokratian vahvistamiseksi ja vähemmistöjen suojelemiseksi. Päätöksellä on lähinnä symboliarvoa.

Kaupunginvaltuusto perustelee päätöstään sillä, että demokratiavastaisuus, ääriajattelu ja jopa väkivalta ovat yhä näkyvämpiä ilmiöitä kaupungissa.

– Meillä Dresdenissä on natsiongelma ja meidän on tehtävä jotakin sille, kaupunginvaltuutettu Max Aschenbach perusteli tekemäänsä päätösaloitetta Deutsche Welle -kanavan mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Kaksi naista pitelee kylttejä. Taustalla muita mielenosoittajia.
"Emme luovu kotimaastamme" ja "Isänmaanrakkaus ei ole rikos" luki Pegida-liikkeen kannattajien kylteissä Dresdenissä syyskuun alussa järjestetyssä tilaisuudessa.Ullstein bild / Thielker / All Over Press

Saksin osavaltiossa sijaitseva Dresden on islaminvastaisen Pegida-liikkeen alkukoti. Osin äärioikeistolainen Vaihtoehto Saksalle -puolue eli AfD sai syyskuussa pidetyissä Saksin osavaltiovaaleissa 27,5 prosentin kannatuksen.

Kaupunginvaltuuston päätös syntyi äänin 39–29. Päätöksen puolesta äänestivät vasemmistopuolue Die Linke, vihreät, sosiaalidemokraatit, liberaalit ja aloitteen tehneen Max Aschenbachin puolue Die Partei. Die Partei on satiiripuolue. Kristillisdemokraatit vastustivat päätöstä kaupunginvaltuustossa.

Lue myös:

Tunne itäsaksalaisuudesta elää yhä – vuoden 1989 perinnöstä tuli vaaliase Saksassa

Dresden on "pakolaisen paratiisi" – pelkkä suunsoitto on parempi kuin nyrkki

Dresdenissä marssitaan Euroopan islamisoitumista vastaan – osanottajat kiistävät olevansa natseja ja rasisteja

Lähteet: AP