1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Syyria

Autopommi räjähti rajakaupungissa Syyriassa, ainakin 13 kuollut

Turkki syyttää iskusta Kurdistanin työväenpuolueen kanssa liittoutuneita kurdijoukkoja.

Syyria
Turkin tukemat syyrialaiset joukot tarkastavat räjähdyspaikkaa.
Autopommin tuhoja tutkittiin Tel Abiadissa 2. marraskuuta.Bakr Alkasem / AFP

Ainakin 13 ihmistä kuoli lauantaina autopommin räjähdyksessä turkkilaisjoukkojen hallitsemassa Tel Abiadissa Syyrian rajalla.

Turkin puolustusministeriön lausunnon mukaan iskussa kuoli 13 siviiliä ja haavoittui 20. Turkki syyttää iskusta Kurdistanin työväenpuolueen (PKK) kanssa liittoutuneita kurdijoukkoja. Turkki ja sen liittolaiset ovat listanneet työväenpuolueen terroristiryhmäksi.

Syyrian sotaa tarkkaileva järjestö Syrian Observatory for Human Rightsin mukaan räjähdyksessä kuoli 14 siviiliä tai Turkin tukemaa kapinallista. Järjestö ei ottanut kantaa hyökkäyksen tekijään.

Turkki käynnisti viime kuussa hyökkäyksen Syyriaan kurdienemmistöisille alueille. Kurdit liittoutuivat hyökkäyksen vuoksi Syyrian armeijan kanssa. Turkin armeijan rinnalla taas taistelee myös sen tukemia Syyrian kapinallisryhmiä.

Turkki ja Yhdysvallat solmivat lokakuussa tulitauon, minkä jälkeen Turkki neuvotteli myös Venäjän kanssa niin sanotun Sotšin sopimuksen. Sen mukaan Venäjä ja Turkki partioivat yhdessä Syyrian rajalla kurditaistelijoiden vetäytymisen varmistamiseksi.

Lue myös:

Reuters: Turkki aikoo lähettää Isis-vangit kotimaihinsa

Turkin ja Venäjän yhteispartiointi alkoi Pohjois-Syyriassa – Turkin tukemat joukot vapauttivat vankeja

Venäjän mukaan kurdijoukot ovat vetäytyneet aikataulussa sovituilta alueilta

Lähteet: AFP